Σε ιστορικό υψηλό η Μέρκελ

Η ροή κάθε άλλο παρά ευνοεί τους επίδοξους «εκθρονιστές» της Angela Merkel και ιδιαίτερα τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών, Peer Steinbrück.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των RTL και STERN, μέσα σε μία εβδομάδα η ένωση CDU/CSU κέρδισε μία ακόμα μονάδα ανεβαίνοντας στο ιστορικό υψηλό υπό τη νυν Καγκελάριο του 43%. Την αντίθετη

ακριβώς πορεία ακολουθεί το SPD του Steinbrück, το οποίο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση αγγίζοντας μόλις και μετά βίας το 23% στις τρέχουσες προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Θυμίζουμε ότι αμέσως μετά την επιλογή του σε κρίση ευρισκομένου Peer Steinbrück, οι Σοσιαλδημοκράτες μετρούνταν στο 30%. Οι «Πράσινοι» πέφτουν ομοίως μία μονάδα στο 14%, η «Αριστερά» το ίδιο στο 8% και οι «Πειρατές» καταγράφονται μία μονάδα υψηλότερα στο 4%, λίγο μπροστά από το FDP, κυβερνητικό εταίρο της Merkel υπό τον Philipp Rösler.

Τέλος, στην ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν ως καγκελάριο αν το θέμα δεν ήταν τα κόμματα αλλά αποκλειστικά τα πρόσωπα των υποψηφίων, οι Γερμανοί είναι και πάλι σαφείς: 59% για την Angela Merkel και 18% για τον Peer Steinbrück.

Η νέα αυτή μέτρηση αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα την πίεση στον τελευταίο, ο οποίος δυσκολεύεται καταφανώς να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που γεννήθηκαν από την εκλογή του. Εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν διστάζουν πλέον να ρωτούν ανοιχτά, αν το SPD θα πρέπει να διορθώσει το διαφαινόμενο σφάλμα του και να προχωρήσει στην άμεση αντικατάσταση του υποψήφιού του.

Keywords
Τυχαία Θέματα