Με μηνύσεις απειλεί το παλάτι για τη δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών του πρίγκιπα Χάρι

Αυστηρή προειδοποίηση έχουν απευθύνει κύκλοι του παλατιού προς τα μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας πως θα προβούν σε νομικές ενέργειες εάν αυτά δημοσιεύσουν τις γυμνές φωτογραφίες του πρίγκιπα Χάρι – οι οποίες, ωστόσο, κυκλοφορούν ήδη στο Διαδίκτυο.

Οι δικηγόροι της νομικής εταιρείας του Λονδίνου, Harbottle & Lewis, έχουν αναλάβει δράση, μετά την πληροφορία από το παλάτι πως αρκετές βρετανικές εφημερίδες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για αγορά των εν λόγω φωτογραφιών και για δημοσίευσή τους. Οι φωτογραφίες πωλούνται για 10.000 αγγλικές λίρες και περίπου 10 βρετανικά και ιρλανδικά έντυπα εξέφρασαν ενδιαφέρον για την αγορά τους. Μέχρι στιγμής, κανένα βρετανικό μέσο δεν έχει δημοσιεύσει τις φωτογραφίες, είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή – αντίθετα, τρία ιρλανδικά, το έχουν πράξει.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του παλατιού, μία δημοσίευση των φωτογραφιών θα ήταν παράβαση του νόμου, ο οποίος ορίζει πως «είναι απαράδεκτο να φωτογραφίζονται τα άτομα σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς τη συναίνεσή τους».

Όπως τονίζει το δικηγορικό γραφείο «ο μόνος πιθανός λόγος για τη δημοσίευση των φωτογραφιών είναι ένα από… λαγνεία και τίποτα περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα