H Ινδία απειλεί να κλείσει το twitter

Η ινδική κυβέρνηση προειδοποιεί πως θα απαγορεύσει το twitter, εάν αυτό δεν μπλοκάρει τα μηνύματα από συνδρομητές του, τους οποίους κατηγορεί για διάδοση «μηνυμάτων μίσους» και για ψευδείς προειδοποιήσεις εκδήλωσης βίας. Όπως τονίζει η κυβέρνηση, τα μηνύματα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το Άσαμ και τη βορειοανατολική μεριά της Ινδίας πάνω από 10.000 μετανάστες εργάτες αυτήν την εβδομάδα και να κινηθούν προς πόλεις που βρίσκονται στις νότιες περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Ινδός πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα

ενοχλημένος καθώς κάποιοι λογαριασμοί στο twitter φαίνονταν πως προέρχονταν από το γραφείο του.

Η απειλή της Ινδίας να αναλάβει δράση εναντίον του twitter (που έχει 16 εκατομμύρια συνδρομητές στην ασιατική χώρα) αντανακλά και τον εκνευρισμό της ινδικής κυβέρνησης σχετικά με την επιμονή της εταιρείας ότι δεν υπόκειται στη δικαιοδοσία της Ινδίας, καθώς ότι το περιεχόμενό του δεν μπορεί να επηρεαστεί από κρατικούς αξιωματούχους.

Το twitter, από την πλευρά του, αντιστέκεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εμποδίσει εκείνους που θεωρεί ως απειλή για την ειρήνη στη χώρα.

Αρωγοί του twitter είναι οι αποκαλούμενοι «αγωνιστές για την ελευθερία του Διαδικτύου» στην Ινδία, οι οποίοι σημειώνουν: «Η κυβέρνηση κρύβει την ανικανότητά της στο χειρισμό της κατάστασης στο Άσαμ και σε άλλες πόλεις, με τη μετατόπιση της ευθύνης στο twitter και το Διαδίκτυο».

Η Ινδία είναι μία χώρα ιδιαίτερα ευαίσθητη σε δημόσιες δηλώσεις που πυροδοτούν εντάσεις μεταξύ θρησκευτικών και φυλετικών ομάδων, απόρροια της «αιματοβαμμένης» ιστορικής της διαδρομής.

Keywords
Τυχαία Θέματα