Με φλογοβόλο εκτελέστηκε υπουργός της Βόρειας Κορέας

Μια ακόμα φρικιαστική εκτέλεση είχαμε στη Βόρειο Κορέα από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Συγκεκριμένα εκτελέστηκε με την χρήση φλογοβόλου ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας, Σανγκ Χον.

Όπως αναφέρει η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα «Chosun Ilbo», επικαλούμενη ανώτατο αξιωματούχο με τον όρο της ανωνυμίας, ο Σανγκ Χον πλήρωσε τις καλές του σχέσεις με το θείο τού Κιμ Γιονγκ Ουν, που είχε εκτελεστεί το Δεκέμβρη του 2013.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγόρησε τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης ότι ακολουθούσε τις οδηγίες του

νεκρού του θείου και ήθελε να μετατρέψει το υπουργείο σε παράρτημα που θα εξυπηρετούσε τις δουλειές του. Ακόμα έντεκα ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου που θεωρήθηκε ότι ήταν κοντά στον αναπληρωτή υπουργό φυλακίστηκαν ή εκτελέστηκαν, μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα η τύχη τους.

Τον περασμένο μήνα , μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε ότι τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Βόρεια Κορέα ήταν «εντυπωσιακά όμοια» με αυτά που εκτελούνταν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το περασμένο Δεκέμβριο Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, ο οποίος θεωρούνταν ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη Βόρεια Κορέα, εκτελέσθηκε μερικές μόνον ημέρες πριν από τη δεύτερη επέτειο του θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, του πατέρα του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ο Γιανγκ ήταν παντρεμένος με τη θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν από την πλευρά του πατέρα του, την Κιμ Κιόνγκ Χούι, και πιστεύεται ότι ήταν 67 ετών. Είχε καθαιρεθεί το 2004 και είχε εξαφανισθεί από τη δημόσια σκηνή ως το 2006, αλλά στη συνέχεια έγινε αντιπρόεδρος της ισχυρής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών.

Το καθεστώς έχει κατηγορηθεί ότι κρατούσε μέχρι 200.000 πολιτικούς κρατούμενους σε στρατόπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα