Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Άθλησης και Πολιτισμού στον Κορυδαλλό

Σε ένα κατάμεστο Αθλητικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Άθλησης και Πολιτισμού, η ετήσια γιορτή των τμημάτων του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού. Πάνω από 650 παιδιά, νέοι και ενήλικες συμμετείχαν σε μια τρίωρη γιορτή γεμάτη ρυθμό, κέφι, κίνηση, δημιουργικότητα και θετική ενέργεια κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των δημοτών που γέμισαν ασφυκτικά τις κερκίδες του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση ο Δήμος Κορυδαλλού διατηρεί όλα τα αθλητικά του προγράμματα

προσφέροντας χαρά και δημιουργική διέξοδο στα εκατοντάδες παιδιά και δημότες που συμμετέχουν στα τμήματα του. Η δημοτική αρχή θα εξακολουθήσει να δίνει τη μάχη διατηρώντας τα τμήματα που συγκεντρώνουν μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία.

Και αυτή τη χρονιά τα αθλητικά τμήματα του Οργανισμού υλοποίησαν προγράμματα που απευθύνονταν σε όλες τις ηλικίες γνωρίζοντας ότι η άσκηση με την σωστή καθοδήγηση αποτελεί ουσιαστικά κοινωνική επένδυση, βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου, συμβάλλει στην πρόληψη εκφυλιστικών τάσεων και στην ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης τόνισε ότι «τόσο η ερασιτεχνική δημιουργία, όσο και ο μαζικός, λαϊκός αθλητισμός αποτελούν πραγματικές, ουσιαστικές ανάγκες για όλους και όχι για λίγους. Αυτό ήταν και είναι η αιχμή του δόρατος της πολιτικής, των επιλογών και των διεκδικήσεών μας». Αναφερόμενος στα έργα που εξελίσσονται σήμερα στον Δήμο υπογράμμισε την κατασκευή του νέου Κλειστού Αθλητικού Κέντρου στο Σχιστό, που θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο, τα δυο νέα σχολεία, τα έργα αναπλάσεων της οδού Δημητρακοπούλου και της πλ. Μέμου και φυσικά το Δημαρχείο, που θα εγκαινιαστεί το φθινόπωρο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Ακαδημία Tae-Kwon-Do, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας της παιδαγωγικής γυμναστικής, οι ακαδημίες παιδαγωγικής, ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, ομάδα ενηλίκων, ομάδες παραδοσιακών χορών, η ομάδα χοροκίνησης των ΕΔΑΠΕ, ενώ στον προαύλιο χώρο τα τμήματα των ΕΡΤΕΚΟ παρουσίασαν αντιπροσωπευτικά έργα. Το Φεστιβάλ παρακολούθησαν επίσης μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Μακρυνός.

Keywords
Τυχαία Θέματα