Με… Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο λειτουργούσε η μεγαλύτερη συμμορία που έδρασε στη χώρα!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ξεπερνά κάθε φαντασία…
Ο λόγος για τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τη δομή, τη σύνθεση και τους «κανόνες λειτουργίας» της μεγαλύτερης συμμορίας, που έδρασε ποτέ στη χώρα.

Όπως ενημερώνει η Αστυνομία στο διαβιβαστικό της εισαγγελείς και ανακριτές, που θα χειριστούν την υπόθεση στο στάδιο της κύριας ανάκρισης για τα κακουργήματα, τέσσερις από τους συναρχηγούς των υποομάδων

κρούσης, «απαρτίζουν- τρόπον τινά- το… διοικητικό συμβούλιο»(!) της συμμορίας.

Και όχι μόνο. Υπήρχε και θέση… Διευθύνοντα Συμβούλου(!) στην οποία εναλλάσσονταν οι τέσσερις από τους συναρχηγούς ««ανάλογα με την περίσταση»!

Η Αστυνομία καταλήγει ότι ο ρόλος των αρχηγών των υποομάδων(σ.σ.αυτών που συναποτελούσαν το… Διοικητικό Συμβούλιο, ήταν ιδιαίτερα κρίσιμος για την επιτυχία της οργάνωσης στις ληστρικές εισβολές που σχεδιάζονταν σε οικίες και επιχειρήσεις.

«Είχαν επιφορτιστεί», αναφέρει η Αστυνομία με το «να συντονίζουν τις περιοχές, τα χρονικά διαστήματα και τους συγκεκριμένους στόχους που θα επιχειρούσαν ώστε η δράση της ομάδας τους να μη συμπίπτει με αυτή των άλλων»!

Η κύρια στόχευση τους αναφέρει η Αστυνομία που έχει κάνει λεπτομερώς την… ανατομία της οργάνωσης, «έγκειτο στην επιτυχή διάρρηξη πολυτελών κατοικιών των βορειοανατολικών προαστίων της Αττικής, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, χρηματοκιβώτια και άλλα τιμαλφή, αποκομίζοντας το μεγαλύτερο δυνατό όφελος».

Στους κόλπους της εγκληματικής οργάνωσης σημαντικό ρόλο διαδραμάτιζε μία εκ των υποομάδων, η οποία, κατά τα στοιχεία των αστυνομικών, αποτελούνταν από… επίλεκτα μέλη των άλλων τριών.

Όταν ενώνονταν αυτοί οι κακοποιοί σε μία ομάδα, δραστηριοποιούνταν αποκλειστικά στη διάρρηξη γραφείων εργοστασίων-εταιριών, κατά τις οποίες άρπαζαν συνήθως χρηματοκιβώτια που περιείχαν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Η ομάδα αυτή των «επιλέκτων» με τον καιρό απέκτησε την απαραίτητη «τεχνογνωσία», διεύρυνε ακόμη περισσότερο το πεδίο δράσης και τα μέλη της προχωρούσαν και στη διάρρηξη ΑΤΜ τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Το άρθρο Με… Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο λειτουργούσε η μεγαλύτερη συμμορία που έδρασε στη χώρα! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα