Με 167 «ναι» υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

Πέρασε από τη Βουλή, ο Προϋπολογισμός του 2013. Επί συνόλου 299 βουλευτών, 167 ψήφισαν «ναι», 128 ψήφισαν «όχι», 4 «παρών» ενώ ένας βουλευτής απουσίαζε (ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης.).

«Παρών» ψήφισαν ο Μίμης Ανδρουλάκης ο Γιάννης Κουτσούκος και η Aντζελα Γκερέκου

(ανεξάρτητοι, προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ). «Ναι σε όλα» εκτός από τα έξοδα του υπουργείου Οικονομικών ψήφισε ο Γιώργος Κασαπίδης (πρώην ΝΔ), «όχι» ο Μιχάλης Κασσής και ο Θεόδωρος Παραστατίδης (πρώην ΠΑΣΟΚ). «Ναι» ψήφισε ο Κώστας Σκανδαλίδης. «Παρών» στα υπουργεία Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αφάλισης και «ναι σε όλα» ψήφισε ο Θοδωρής Σολδάτος, βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ. «Οχι σε όλα» με εξαίρεση τον προϋπολογισμό για την Προεδρία της Δημοκρατίας ψήφισαν οι Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς της ΔΗΜΑΡ.

Στουρνάρας: «Η δόση θα εκταμιευτεί άμεσα»

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Τις τηρήσαμε και με το παραπάνω» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα εξήγησε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι «Από τη θέση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, με συνείδηση των λόγων μου απέναντι σε όλους τους πολίτες, που μας ακούν αυτή τη στιγμή, θα ήθελα να διαβεβαιώσω, με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, ότι η δόση θα εκταμιευτεί άμεσα και το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της χώρας θα συνεχιστεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εθνικής μας οικονομίας».

Τόνισε ότι, αύριο (Δευτέρα) θα μεταβεί στο Εurogroup εξηγώντας ότι «Σε αυτή την εκπροσώπηση της χώρας δεν θα είμαι μόνος. Θα φέρω μαζί μου την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της χώρας, τα πολύ δύσκολα μέτρα, που ψήφισε την Τετάρτη η ελληνική Βουλή. Και με την θετική σας ψήφο απόψε, θα έχω μαζί μου και τον πιο σημαντικό νόμο για το 2013, τον προϋπολογισμό  του Κράτους. Αυτή η εθνική προσπάθεια αναγνωρίζεται από όλους, ο επικεφαλής του Eurogroup έδωσε προχθές τα εύσημα στη χώρα μας για τις αποφάσεις που λάβαμε».

Πέραν αυτών  κατά την διάρκεια της τελικής τοποθέτησής του στην ολομέλεια της Βουλής πριν την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2013 εξήγησε ότι «Καταρρακώθηκε η αξιοπιστία μας αλλά την αποκαθιστούμε κάνοντας κάθε μέρα και ένα βήμα. Αμφισβητήθηκε η αποφασιστικότητά μας αλλά αποδεικνύουμε ότι οι Έλληνες είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα. Μας χρησιμοποίησαν ως παράδειγμα προς αποφυγή. Σύντομα όμως θα αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση».

Παράλληλα επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι δεν κατάφερε να καταθέσει ουσιαστικές εναλλακτικές προτάσεις τονίζοντας ότι «πολλές από τις προτάσεις αυτές οδηγούν σε άτακτη χρεοκοπία».

Keywords
Τυχαία Θέματα