«Κάθε δισταγμός υπονομεύει την αξιοπιστία της ΕΕ»

Τη στήριξή του στην κυβέρνηση, έστω και καταβάλλοντος δυσανάλογα μεγάλο κόστος ως παράταξη, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως όσοι επενδύουν στην ανασφάλεια, το χάος και την ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη,

θα διαψευστούν.

Απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η εκλογική έφοδός του καθώς και των δυνάμεων της οπισθοφυλακής και του δήθεν αριστερού συντηρητισμού απέτυχαν τον Ιούνιο. «Δεν είστε καν της μόδας πλέον», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την συμπαράστασή του προς την κυβέρνηση. «Είμαι απόλυτα απελευθερωμένος από κάθε σκοπιμότητα. Από τον Ιούνιο του 2011 η επιλογή η δική μου και της παράταξης είναι εθνική», πρόσθεσε.

«Ως χώρα δείξαμε ότι θέλουμε και μπορούμε να ολοκληρώσουμε ένα πρόγραμμα που δεν είναι επιλογή μας, αλλά ανάγκη επιβίωσης της χώρας. Δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστέρησης. Ο τυχόν αργός θάνατος της Ελλάδας θα είναι η οριστική υπονόμευση της Ευρωζώνης συνολικά», σημείωσε και πρόσθεσε: «Κάθε δισταγμός υπονομεύει την αξιοπιστία της Ευρωζώνης και θέτει σε κίνδυνο τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα».

Ενώ ως απαραίτητες προϋποθέσεις για μια νέα πορεία της χώρας έθεσε:

1η εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι μια άμεση, καθαρή πολιτική απόφαση των εταίρων μας για το ελληνικό ζήτημα.

2η εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι η άμεση & πλήρης εκταμίευση όλων των δόσεων που υπολείπονται (44,7 δισ)

3η εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

4η εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι η ουσιαστική επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Keywords
Τυχαία Θέματα