Ματωμένο μπαστούνι του μπέιζμπολ βρέθηκε στο σπίτι του Πιστόριους

Τη χρήση ενός μπαστουνιού του μπέιζμπολ που βρέθηκε γεμάτο αίματα στο σπίτι του Όσκαρ Πιστόριους εξετάζει τώρα η αστυνομία της Νοτίου Αφρικής, μετά το φόνο της φίλης του, Ρέβα Στέενκαμπ. Ο αθλητής θα παρουσιαστεί εκ νέου την Τρίτη στο δικαστήριο της Πρετόριας, όπου οι δικηγόροι του θα ζητήσουν να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους. Την ίδια

ημέρα θα γίνει η κηδεία της Ρέβα στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

«Το μπαστούνι ήταν γεμάτο αίμα. Η αστυνομία θα αποφανθεί τί αίμα ήταν αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα πηγή προσκείμενη στη έρευνα, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν τρεις υποθέσεις, σύμφωνα με τη City Press: ο Πιστόριους μπορεί να επιτέθηκε στη φίλη του με το μπαστούνι, εκείνη να το χρησιμοποίησε για να αμυνθεί, ή το χρησιμοποίησε ο αθλητής για να σπάσει την πόρτα της τουαλέτας όπου είχε καταφύγει η Στέενκαμπ.

Ο 26χρονος Πιστόριους φέρεται να πυροβόλησε για πρώτη φορά από το υπνοδωμάτιο, πριν η φίλη του προλάβει να κλειστεί στην τουαλέτα που ήταν δίπλα. Το θύμα επλήγη από τέσσερις σφαίρες, δύο εκ των οποίωνη στο κεφάλι, από όπλο διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πιστόριους τηλεφώνησε στον πατέρα του γύρω στις 03:20 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) την Πέμπτη, ζητώντας του να πάει στο σπίτι του το συντομότερο δυνατόν. Όταν η οικογένειά του έφθασε, αυτός κατέβαινε τις σκάλες κρατώντας στα χέρια του τη φίλη του και έτρεμε.

Η 29χρονη Ρέβα ανέπνεε ακόμη και αυτός προσπάθησε να την κρατήσει στη ζωή δίνοντάς της το «φιλί της ζωής». Οι επιθεωρητές βρήκαν μια μικρή τσάντα και ένα iPad στο υπνοδωμάτιο του Οσκαρ. Τα σεντόνια του κρεβατιού ήταν ακατάστατα.

Ο Πιστόριους φέρεται να είπε στην αδελφή του ότι κάτι φοβερό συνέβη και ότι πέρασε την κοπέλα του για διαρρήκτη.

Ωστόσο οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, αποκλείουν την εκδοχή αυτή -η αστυνομία την είχε απορρίψει από την αρχή- καθώς στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

Οι ερευνητές έχουν ένα φάκελο «αδιάσειστο σαν βράχο» σε βάρος του αθλητή, γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Ο Πιστόριους κατηγορείται για τη δολοφονία της φίλης του και αίτημα της εισαγγελίας κατά την πρώτη ακροαματική διαδικασία την Παρασκευή, ήταν να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος για φόνο εκ προμελέτης.

Ο παραολυμπιονίκης, που αρνείται τις κατηγορίες, θα παρουσιαστεί εκ νέου την Τρίτη στο δικαστήριο της Πρετόρια, όπου οι δικηγόροι του θα ζητήσουν να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους. Την ίδια ημέρα θα γίνει η κηδεία της Ρέβα Στέενκαμπ στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

Keywords
Τυχαία Θέματα