Ματαίωσε την επίσκεψη του στην Ουκρανία ο Γερμανός πρόεδρος, λόγω Τιμοσένκο

Στη ματαίωση της επίσκεψης του προέδρου της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ στην Ουκρανία, τον επόμενο μήνα, οδήγησε η αυξανόμενη ανησυχία για την υγεία και τη μεταχείριση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία εκτίει την επταετή ποινή φυλάκισης της.

Η Γερμανία διατηρεί μια ιδιαίτερα επικριτική στάση απέναντι στην Ουκρανία, αναφορικά με την υπόθεση της Τιμοσένκο, η οποία έχει δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία φιλοδοξεί να ενταχθεί.

Το Βερολίνο

έχει προσφερθεί να περιθάλψει την Τιμοσένκο, σε γερμανικό νοσοκομείο, προσφορά την οποία επανέλαβε χθες. Εξέφρασε επίσης ανησυχία σχετικά με πληροφορίες που θέλουν η Τιμοσένκο να ξυλοκοπήθηκε κατά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο.

Ο Γιοαχίμ Γκάουκ, ο οποίος ήταν ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πρώην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία, επρόκειτο να συμμετάσχει στα μέσα Μαΐου στη Γιάλτα σε μια συγκέντρωση αρχηγών κρατών της κεντρικής Ευρώπης.

"Ο πρόεδρος δεν θα επισκεφθεί την Ουκρανία», δήλωσε ωστόσο ένας εκπρόσωπος, απόφαση στην οποία προέβη μετά από συνεννόηση με την Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα