Μας παρακολουθούν από παντού στο διαδίκτυο!

Η NSA, δηλαδή η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ, έχει τη δυνατότητα να «κατασκοπεύει» τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες χωρίς την ανάγκη για έγκριση από το Δικαστήριο, ειδικά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις 11/9/2001. Για τον σκοπό αυτό ο οργανισμός διαθέτει ένα μεγάλο επιχειρησιακό κέντρο στη Γιούτα, η κατασκευή του οποίου κόστισε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, όπου διατηρεί τα δεδομένα που καταγράφει από υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, το 2006 οι New York Times

αποκάλυψαν ότι η κυβέρνηση Μπους παρακολουθούσε τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες των Αμερικανών, χωρίς τα απαραίτητα εντάλματα από το νόμο. Η Αμερικανική Ένωση Ελευθεριών των Πολιτών έχει δημιουργήσει ένα infographic, που δείχνει κάποια τρομακτικά στοιχεία, που σχετίζονται με τον Αμερικανικό Εθνικό Οργανισμό Ασφάλειας (NSA).

Τέσσερα χρόνια πριν, το Κογκρέσο ενέκρινε την ηλεκτρονική παρακολούθηση υπόπτων για τρομοκρατία και ξένων πρακτόρων, που βρίσκονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, προστατεύοντας ταυτόχρονα την ιδιωτική ζωή των Αμερικανών, αλλά προσπερνώντας ταυτόχρονα κάθε νόμο που προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η μόνη θετική πτυχή της παραπάνω τροποποίησης είναι ότι το Κογκρέσο επέβαλε τότε τετραετή διάρκεια εφαρμογής των σχετικών διατάξεων, που επιτρέπουν την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και όχι συνεχόμενη. Η διάταξη αυτή προβλέπεται να λήξει σύντομα και η κυβέρνηση απαιτεί να ανανεωθεί ως έχει, χωρίς κάποια νομική αλλαγή ή μεταρρύθμιση, με στόχο της παρακολούθηση της καθημερινότητας των Αμερικανών πολιτών και της ιδιωτικότητάς τους, στον βωμό της μείωσης της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας.

Πηγή: nooz.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα