Μαρκόπουλος για Εξάρχεια: Στη Βουλή οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, από τη Γεροβασίλη

Μαρκόπουλος για Εξάρχεια: Στη Βουλή και στην επιτροπή δεοντολογίας φέρνει η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ο κ. Μαρκόπουλος σχολιάζοντας την επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια και την ανάγκη να

αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή μεταξύ άλλων είχε αναφέρει «δεν τρέχει και τίποτα εάν χυθεί και λίγο αίμα στα Εξάρχεια».

Η κ. Γεροβασίλη ζητεί από τον πρωθυπουργό να καταδικάσει τις δηλώσεις Μαρκόπουλου και απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής από τον οποίο ζητεί να θέσει το θέμα στην επιτροπή δεοντολογίας του κοινοβουλίου.

Αναλυτικά η επιστολή της κ. Γεροβασίλη είναι η ακόλουθη:

«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Θέμα: Παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών από τον βουλευτή της ΝΔ. κ΄. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο για δηλώσεις του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», χθες το πρωί (3/9/2019), ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια στα Εξάρχεια, ανέφερε επί λέξει: «Όχι όμως και αμέσως μόλις λίγο αιματάκι τρέξει από κάποιον μπαχαλάκια, αμέσως όλα τα μέσα ενημέρωσης πωπω το παιδί»

Όπως αντιλαμβάνεστε κύριε πρόεδρε, η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ. προσβάλλει τον Βουλευτή και το κύρος του κοινοβουλίου. Εσείς, ως Πρόεδρος της Βουλής, έχετε την υποχρέωση να παρεμβαίνετε για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσµού και των Βουλευτών, τόσο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όσο και κατά την εν γένει δημόσια παρουσία τους.

Σας παρακαλώ να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους δημόσιες παρεμβάσεις.

Με τιμή, Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γεροβασίλη Όλγα».

Γεροβασίλη για Εξάρχεια (μία από τις πολλές φορές): Μύθος ότι είναι άβατο τα Εξάρχεια
Keywords
Τυχαία Θέματα