Μαραθώνιος «μέτρων» και χιλιομέτρων στο Λονδίνο

Ξεκίνησε στις 12 ώρα Ελλάδος ο Μαραθώνιος του Λονδίνου στον οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 36.000 δρομείς φορώντας μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη πένθους στα θύματα της Βοστώνης. Η αστυνομική παρουσία είναι καταλυτική και κατά 40% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι για να διασφαλίσουν τους συμμετέχοντες και τους θεατές που θα βρίσκονται κατά χιλιάδες σε όλο το μήκος της διαδρομής αλλά κυρίως για να υπάρξει διάχυτο το αίσθημα ασφάλειας.

Λίγο πριν την εκκίνηση στις 11.57 (ώρα Ελλάδος) κρατήθηκε μισού λεπτού σιγή για τα θύματα του μαραθωνίου της Βοστώνης.

Οι δρομείς ξεκίνησαν

από το Blackheath στα νοτιοανατολικά με σκοπό να ολοκληρώσουν την διαδρομή της οποίας ο τερματισμός είναι τοποθετημένος κοντά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η διαδρομή μήκους 42 χιλιομέτρων περνά μπροστά από μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία του Λονδίνου, όπως το Big Ben και το Tower Bridge. Ενώ περίπου στο μισό εκατομμύριο εκτιμώνται οι θεατές που θα βρίσκονται κατά μήκος όλης της διαδρομής.

Η διοργάνωση του Μαραθωνίου θα συλλέγει 2 λίρες από κάθε δρομέα που περνά την γραμμή του τερματισμού στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας The One Fund Boston για την ενίσχυση των θυμάτων της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στον μαραθώνιο της Βοστώνης. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι συνολικά πιθανώς να συλλεχθούν περίπου 70.000 λίρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα