Μανό κατά του βιασμού: Προειδοποιεί όταν το ποτό είναι πειραγμένο(video-photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο λόγος για μια εφεύρεση της εταιρείας «Undercover Colors». Ένα επαναστατικό βερνίκι νυχιών, το οποίο θα γίνει ανάρπαστο, αφού προστατεύει τις γυναίκες από ενδεχόμενο βιασμό. Το μανό κατά του βιασμού θα κυκλοφορήσει στις αγορές στις αρχές του 2017 και αποτελεί μία επένδυση της τάξεως των 5.5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η έμπνευση για το βερνίκι-προστάτη των γυναικών φαίνεται πως προήλθε το 2014, από προγραμματιστές του δημοσίου πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, οι οποίοι ήθελαν να εξασφαλίσουν την προστασία των γυναικών τους, όσο εκείνες κυκλοφορούσαν σε μπαρ ή έβγαιναν κάποιο ραντεβού.

Όπως τόνισε η «Undercover Colors» σε ανακοίνωση της: «Μία στις έξι γυναίκες θα παρενοχληθούν σεξουαλικά στη ζωή τους. Αυτό το αδιανόητο πρόβλημα έχει φτάσει σε επίπεδα επιδημίας στου πανεπιστημιακούς χώρους και κάτι πρέπει να γίνει για αυτό. Η δύναμη πρέπει να επιστραφεί στις γυναίκες σε μια τέτοια οδυνηρά αδύναμη κατάσταση».
Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του βερνικιού, αυτός είναι πολύ απλός. Το μανό δείχνει απλό, αλλά όταν μια γυναίκα βουτήξει το δάχτυλο της στο ποτό, εκείνο αλλάζει χρώμα αν εντοπίσει κάποια ναρκωτική ουσία.
Προς το παρόν, το βερνίκι φαίνεται πως μπορεί να ανιχνεύσει τα βασικά ναρκωτικά βιασμού, όπως τα «Rohypnol» και τα «Ecstasy».

Το άρθρο Μανό κατά του βιασμού: Προειδοποιεί όταν το ποτό είναι πειραγμένο(video-photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα