Λύση αλά… ισπανικά «βλέπει» η Independent

«Άρωμα» Ισπανίας βλέπει η βρετανική εφημερίδα Independent βάζοντας στο μικροσκόπιο την ελληνική οικονομία. Επικαλούμενη κυβερνητική η Independent γράφει ότι η Ελλάδα εξετάζει δύο ενδεχόμενα, είτε αυτό της αναδιάρθρωσης του χρέους, είτε μίας ισχυρής επανακεφαλαιοποίησης

των τραπεζών.

«Η Ελλάδα θα ήταν πρόθυμη να προχωρήσει σε νέες περικοπές», φέρεται να δηλώνει η ίδια πηγή, ωστόσο μόνο ένα η Ευρώπη πρόσφερε κάτι στην Ελλάδα ως αντάλλαγμα των περικοπών, με άλλα λόγια μόνο εφόσον υπάρξει μία ευρωπαϊκή απάντηση στην ελληνική κρίση χρέους. «Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα εφαρμόσει νέα αυστηρά μέτρα περικοπών, με την προϋπόθεση ότι τα παραπάνω θα αποτελέσουν μέρος μιας ευρωπαϊκής λύσης στην κρίση χρέους της χώρας… Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και διαφορετικά σενάρια», λέει χαρακτηριστικά η πηγή.

Αυτό σημαίνει διαφορετικά σενάρια, συμπλήρωσε η ίδια πηγή υπονοώντας ότι η χώρα θα μπορούσε να ζητήσει ένα πακέτο στήριξης των τραπεζών της, σαν αυτό που πέτυχε πρόσφατα η Μαδρίτη.

Τα νέα στοιχεία, αναφέρεται ότι προέκυψαν έπειτα από τη συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά με τους αρχηγούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της ΔΗ.ΜΑ.Ρ. στη χθεσινή τους σύσκεψη.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα