Ληστεία τράπεζα: Με ζακέτα, καπέλο και μάσκα ο ληστής

Σκηνές που κόβουν την ανάσα και έχουν σημάνει συναγερμό στην Αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη-ληστή, ξετυλίχθηκαν μέσα σε υποκατάστημα τράπεζας επί της λεωφόρου Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Άγνωστος ένοπλος, ο οποίος βρέθηκε μέσα στο υποκατάστημα ντυμένος με «βαριά» ρούχα, όπως ζακέτα μέσα στον καύσωνα και καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με καπέλο

και μάσκα, για να «πείσει» την διστακτική ταμία να του παραδώσει τα χρήματα, άρπαξε μια άλλη γυναίκα-όμηρο, της κόλλησε το πιστόλι στην πλάτη και απειλούσε να πυροβολήσει! Εν τέλει η ταμίας με γρήγορη κίνηση, όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο, αποφασίζει να δώσει τέλος στο θρίλερ που παιζόταν στο υποκατάστημα και φοβούμενη για τη ζωή της γυναίκας –ομήρου, έδωσε στον δράστη 5.000 ευρώ.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Εκείνος υποχώρησε με τα χρήματα, κράτησε υπό την απειλή του την έντρομη γυναίκα μέχρι την έξοδο και εξαφανίστηκε. Όλα αυτά, που παραπέμπουν σε ταινία δράσης του κινηματογράφου, ξετυλίχθηκαν όπως προαναφέρθηκε μέσα σε υποκατάστημα της λεωφόρου Δεκελείας και ενώ έξω η κίνηση ήταν πάρα πολύ πυκνή. Στο βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας, ο ληστής φαίνεται στην αρχή να φθάνει στο ταμείο και να απειλεί την ταμία.

Τον κοίταζε όρθια

Εκείνη, όρθια, τον κοιτάζει, ίσως της περνά από τον νου ότι το όπλο είναι απομίμηση και δεν δίνει αμέσως τα χρήματα. Μπροστά στο λίαν πιθανό ενδεχόμενο να φύγει χωρίς τη «λεία» που είχε υπολογίζει, ο άγνωστος ένοπλος με τη ζακέτα, κάνει δυο τρία βήματα πίσω και επανέρχεται με μια γυναίκα-όμηρο, για την οποία δεν έγινε γνωστό αν ήταν πελάτης που περίμενε τη σειρά της ή υπάλληλος του υποκαταστήματος.

Στη δεύτερη αυτή κίνηση όπως προαναφέρθηκε η ταμίας ξεπερνά τον αρχικό δισταγμό της και παραδίδει όσα χρήματα είχε εκείνη τη στιγμή στο ταμείο της προκειμένου ο ληστής που δήλωνε «αποφασισμένος» να αφήσει τη γυναίκα και να αποχωρήσει όπως και έγινε, αφού ο δράστης υποχρέωσε ακόμη έναν άνθρωπο μέσα στην τράπεζα να καθίσει στο δάπεδο φοβούμενος ότι θα κινηθεί εναντίον του!

Επί τόπου η Ασφάλεια

Αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφθασαν επί τόπου πήραν στην κατοχή του βιντεοληπτικό υλικό και την υπόθεση λόγω της σοβαρότητάς της και του απρόβλεπτου των κινήσεων του αγνώστου σε επόμενη ληστρική του επιδρομή, ανέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Ήδη ομάδα αυτής της έμπειρης υπηρεσίας, στην προσπάθειά τους να διαπιστώσουν αν είχε συνεργό που τον περίμενε ο δράστης, κατά μήκος των πιθανών οδών διαφυγής παίρνουν βιντεοληπτικό υλικό που πιστεύεται ότι θα τους βοηθήσει στην αναγνώρισή του, στον εντοπισμό και στη σύλληψή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ληστεία,listeia