Λάβρος ο Τζιτζικώστας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τα ρέστα του για να βγει ο Μεϊμαράκης-Οι Βουλγαράκηδες της ΝΔ δεν με θέλουν»

Συνέντευξη στην εκπομπή του Star «Στον Ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου είπε σχεδόν… τα πάντα για τη ΝΔ και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον συνυποψήφιό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Ο Μεϊμαράκης

έκανε μια προεκλογική εκστρατεία που ενώ η χώρα βυθιζόταν στο χάος, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει από τις δυνάμεις της. Λάθος η τακτική του Μεϊμαράκη να ζητά συνεργασία με τον Τσίπρα. Δεν μπορείς το πρωί να τον λες ψεύτη και το βράδυ να του προτείνεις την αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Μπερδέψαμε τον κόσμο και στείλαμε λάθος μήνυμα. Ένας άνθρωπος που έχασε στα δύσκολα για τον Τσίπρα μπορεί να τον κερδίσει σε λίγο καιρό που τα πράγματα μπορεί να είναι εύκολα; Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει καθημερινά τα ρέστα του για να εκλεγεί ο Μεϊμαράκης. Και είναι λογικό αυτό. Θέλεις πάντα τον εύκολο αντίπαλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει: «Είμαι μέλος της ΝΔ από τότε που γεννήθηκα. Δεν έφυγα ούτε μία ώρα. Αν η επιλογή της βάσης της ΝΔ είναι να παραμείνει πρόεδρος ο Μεϊμαράκης τότε εγώ θα σεβαστώ την επιλογή αυτή».

Σε ότι αφορά το αν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής του είπε να μην θέσει υποψηφιότητα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Με τον Κώστα Καραμανλή έχουμε μια καλή σχέση και ουδέποτε έχω δημοσιοποιήσει τις συζητήσεις μου μαζί του. Δεν με αφορούν οι διαρροές ή οι πληροφορίες. Εγώ όταν αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα ενημέρωσα και τους τρεις πρώην προέδρους του κόμματος και δεν έδωσα στη δημοσιότητα το τι είπαμε και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα».

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε: «Το τζάκι δεν είναι μόνο το όνομα. Είναι το σύστημα που δημιουργείται γύρω από το όνομα. Αυτά πρέπει να σπάσουν. Όλοι είμαστε γιοί κάποιων. Άλλα πράγματα πρέπει να αλλάξουμε. Αν εκλεγώ θα σπάσει η… καμαρίλα στη ΝΔ».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, οι Γιώργος Μουρούτης και Γιώργος Βουλγαράκης άφησαν αιχμές κατά του κ. Τζιτζικώστα με αναρτήσεις τους στο Twitter, με τον υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να απαντά… ζωντανά κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR στην εκπομπή στον Ενικό.

«Ντροπιαστική υποψηφιότητα. Καληνύχτα σας…», έγραψε ο κ. Μουρούτης. Από την άλλη, ο Γιώργος Βουλγαράκης​, σημείωσε πως «ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι πράγματι φρέσκο πρόσωπο, ωστόσο η παράταξη, δεν μπορεί να αντέξει καταστάσεις που οδηγούν σε διαρχία και πολλαπλά κέντρα εξουσίας».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, έσπευσε να απαντήσει στις αναρτήσεις, λέγοντας πως «ο κ. Βουλγαράκης και οι Βουλγαράκηδες της παράταξής μας δεν θέλουν την αλλαγή στη Νέα Δημοκρατία​. Ο κ. Μουρούτης ήταν ένας από τους ανθρώπους που οδήγησαν τον Αντώνη Σαμαρά σε λάθη. Αυτά που δίνουν αισιοδοξία, γιατί δείχνουν πως το παλιό σύστημα αντιμάχεται την αλλαγή στη ΝΔ».

Αμέσως μετά την απάντηση του κ. Τζιτζικώστα, ο κ. Βουλγαράκης επανήλθε και τόνισε: «Αν κατάλαβα καλά, θέλει να διώξει όσους δεν θα τον ψηφίσουν… είναι κι αυτό μια άποψη!!!».

Keywords
Τυχαία Θέματα