Λαθραία τσιγάρα: Νέο κύκλωμα εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Ένα ακόμη εργοστάσιο με «γραμμή παραγωγής» μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων, εντοπίστηκε από την Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη και εξαρθρώθηκε η ομάδα, που βρισκόταν πίσω από την παράνομη επιχείρηση. Για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι άτομα,  μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ ταυτοποιήθηκε η δράση ενός ακόμα ατόμου. Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης,  το παράνομο κύκλωμα, από τον Οκτώβριο του 2020, δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διακίνηση και πώληση λαθραίων προϊόντων καπνών.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Αποτέλεσμα ήταν να διαφύγουν από τα κρατικά ταμεία πάνω από 400.000 ευρώ, ενώ συνολικά από το λαθρεμπόριο τσιγάρων στην χώρα διαφεύγουν κάθε χρόνο φόροι ύψους περίπου 600.000.000 ευρώ. Τα μέλη της οργάνωσης, είχαν εργαστήριο επεξεργασίας και συσκευασίας καπνού, στο οποίο υπήρχε η πρώτη ύλη και μηχανολογικός εξοπλισμός, μέχρι το τελικό προϊόν, αλλά και χώρους όπου αποθήκευαν τα παράνομα καπνικά προϊόντα.

Λαθραία τσιγάρα: Σε μηχανουργείο και αποθήκες

Σε αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν,  διενεργήθηκαν έρευνες σε μηχανουργείο, τρεις  αποθηκευτικούς χώρους και  τέσσερις  οικίες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήρης μηχανολογικός εξοπλισμός επεξεργασίας και συσκευασίας καπνού, δύο  οχήματα, 2.311 συσκευασίες καπνού διαφόρων επωνυμιών χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, 29.800 κενές συσκευασίες καπνό και  9 χαρτοκιβώτια με ημιεπεξεργασμένο καπνό συνολικού βάρους 1.080 περίπου κιλών.

Ακόμη, τρεις  σακούλες με επεξεργασμένο καπνό συνολικού βάρους 35,9 κιλών, σακούλα με 780 γραμμάρια κατεργασμένου καπνού, συσκευασία καπνού 50 γραμμαρίων χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, μικρόδεμα με ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 18 γραμμαρίων, 10 πακέτα τσιγάρων, χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις. Σε βάρος των εμπλεκομένων  σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις του  τελωνειακού κώδικα και των ναρκωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα