Λαϊκή οργή για τον Μεξικάνο Πρόεδρο Νιέτο

Στους δρόμους ξεχύθηκαν χιλιάδες Μεξικανοί πολίτες χθες, στην Πασέο δε λα Ρεφόρμα, κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας, κατηγορώντας τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο για εξαγορά ψήφων. Τον Πρόεδρο της χώρας κατηγορούν οι Μεξικάνοι πολίτες επίσης, για εξαγορά τηλεοπτικών δικτύων με σκοπό να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους.

Ο Πένια Νιέτο κέρδισε τις εκλογές της περασμένης Κυριακής με διαφορά σχεδόν επτά εκατοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα και θα αναλάβει την προεδρία τον Δεκέμβριο, αντικαθιστώντας τον Φελίπε Καλδερόν.
Δεύτερος αναδείχθηκε ο κεντροαριστερός Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ αλλά αρνήθηκε να παραδεχθεί την ήττα του, κατηγορώντας τον Πένια Νιέτο ότι έκλεψε την προεδρία. Ο Πένια Νιέτο αρνείται ότι έκανε ο,τιδήποτε το επιλήψιμο και λέει ότι μπορεί να μηνύσει τον Λόπες Ομπραδόρ για τις κατηγορίες που εξακόντισε εναντίον του.
Τελικός κριτής του αποτελέσματος θα είναι το εκλογοδικείο του Μεξικού που μπορεί να αποτιμήσει οποιαδήποτε ένσταση ή καταγγελία ως το Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα