Λαγός Εφετείο: Εμπλοκή στην απόφαση – Τι ζητά ο ευρωβουλευτής

Λαγός Εφετείο: Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο δεν αναγνωρίζει ελαφρυντικά σε κανένα από τα 7 ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής: Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή. Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

για οκτώ άτομα: Μπούκουρας, Μίχος, Αρβανίτης, Δήμου, Σκάλκος, Αναδιώτης, Τσακανίκα, Παπαδόπουλος. Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του. Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε τον λόγο από το δικαστήριο, ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής.

Ο Ιωάννης Λαγός δήλωσε: «Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος κύριος Κωνσταντίνος Πλεύρης για να αναπτύξει το αίτημά μου». Συνήγορος του καταδικασμένου Ευρωβουλευτή είναι ο Κωνσταντίνος Πλευρης, πατέρα του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη. Το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα προκειμένου να προσέλθει ο διορισθείς από τον κ. Λαγό συνήγορος Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος είναι καθ’ οδόν, όπως αναφέρθηκε.

Λαγός: Οι δικαστές είναι ανθρωπάκια

Το πρωί ο κ. Λαγός έκανε λόγο για «απαράδεκτη απόφαση» και χαρακτήρισε «ανθρωπάκια» τους δικαστές. «Είναι μια απαράδεκτη απόφαση. Αυτή η απόφαση θα κριθεί. Έχω κινήσει διαδικασίες με μια ομάδα νομικών από οκτώ χώρες της Ευρώπης που προΐστανται μάλιστα ένας πολύ γνωστός Ιταλός εγκληματολόγος», είπε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:«Οι δικαστές είναι ανθρωπάκια τα οποία έρπονται για να αναρριχηθούν σε κάποια αξιώματα τα οποία θέλουν. Η πρόταση ήταν καταπέλτης, είναι μία από τις σπάνιες φορές που σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, η εισαγγελέας δηλώνει ότι είμαστε παντελώς αθώοι, όμως η απόφαση της έδρας είναι τελείως διαφορετική».

Αναφερόμενος στην ασυλία του, είπε: «Πριν έρθω έλεγαν ότι μιλάω από την ασφάλεια των Βρυξελλών και ότι δεν θα τολμήσω να έρθω. Έρχομαι, λένε ότι μιλάω με την ασφάλεια της έδρας. Θέλω να πω ότι δεν έχω καμία ασυλία και το ξέρουν όλοι, αν γίνει άρση ασυλίας θα συλληφθώ κι εγώ. Όμως όλα αυτά που έλεγαν ότι εγώ θα φύγω και θα κρυφτώ δεν θα γίνει. Είμαι εδώ, είμαι αθώος όπως και όλοι οι υπόλοιποι και θα υποστώ τις συνέπειες».

Τα βλέμματα στραμμένα στους «7»

Είναι δεδομένο ότι το βλέμμα είναι στραμμένος στα 7 ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και η εισαγγελέας έχει απορρίψει (μέχρι στιγμής) τα ελαφρυντικά τα οποία ζήτησαν να προσμετρήσουν ώστε να μειωθεί η ποινή τους

Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Χρήστο Παπά,  Γιώργο Γερμενή, Γιαννη Λαγό και Αρτέμη Ματθαιόπουλο οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και με την ποινή ναι κυμαίνεται από 5-15 χρόνια κάθειρξη. Σε περίπτωση που κάτι αλλάξει με ένα ελαφρυντικό πέφτει στα 2-8 χρόνια και με δεύτερο ακόμα περισσότερο. Για τους 43 κατηγορουμένους που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (μεταξύ των οποίων και οι υπόλοιποι 11 βουλευτές της ΧΑ) η ποινή κυμαίνεται από 5-10 χρόνια. Με αναγνώριση ενός ελαφρυντικού η ποινή πέφτει  στα 1-5 χρόνια. Η εισαγγελέας ζήτησε να τους αναγνωριστεί η ελαφρυντική περίσταση (μείωση ποινής) για τη μη τέλεση κακουργήματος στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα