ΗΠΑ εκλογές Μπάιντεν: Αν βγει πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

ΗΠΑ εκλογές Μπάιντεν: Μια συνάντηση κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι στα άμεσα σχέδια του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αν τελικά ο Τζο Μπάιντεν αναδειχθεί νικητής.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νοτίου Κορέας Yonhap News

Agency ο στενός συνεργάτης και σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Μπάιντεν, Μπράιαν ΜακΚέον, τόνισε πως ο υποψήφιος πρόεδρος έχει στόχο να επιτύχει την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και θα επιδιώξει συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αν βέβαια επικρατήσει του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Ντόναλντ Τραμπ, στις επερχόμενες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η αποκάλυψη από στενό σύμβουλο του Μπάιντεν

Ο ΜακΚέον ανέφερε πως ο Μπάιντεν θα επιχειρήσει μια διαφορετική προσέγγιση από αυτή του Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου και θα φροντίσει να έχει γίνει καλή προετοιμασία πριν από μια συνάντηση κορυφής με τον ισχυρό άνδρα της Βορείου Κορέας. «Σίγουρα θεωρώ πως θα είναι διαφορετική (η συνάντηση) από αυτή της προεδρίας Τραμπ. Ο Τζο Μπάιντεν κατανοεί πως το θέμα της Βόρειας Κορέας είναι αρκετά πολύπλοκο και δεν μπορεί κανείς να το επιλύσει με δύο συναντήσεις αρχηγών – κρατών», δήλωσε ο σύμβουλος του υποψηφίου των Δημοκρατικών και πρόσθεσε πως ο Μπάιντεν και ο Κιμ θα συναντηθούν αν διαφαίνεται πρόοδος στο ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου.

«Νομίζω πως αυτός (Ο Μπάιντεν) θα επιθυμεί να συναντηθεί με τον Κιμ αν πρόκειται η συνάντηση να είναι μέρος μιας τρέχουσας στρατηγικής που θα μας οδηγήσει στον στόχο της αποπυρηνικοποίησης», τόνισε ο ΜακΚέον και συμπλήρωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε αρχίσει τις συζητήσεις για το ίδιο θέμα με μια συνάντηση κορυφής αντί «να έχει καταστρώσει μια λεπτομερή στρατηγική για να επιτύχει τους στόχους του».

Keywords
Τυχαία Θέματα