Λαφαζάνης: Διαφωνώ και φεύγω από την κυβέρνηση, αλλά θα είμαι παρών στο κόμμα

«Φεύγω από το υπουργείο με τις καλύτερες αναμνήσεις, φεύγω αλλά συνεχίζω να είμαι παρών στη μάχη που δίνει το κόμμα μου ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζω πλήρως την ενότητά του μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων», υποστήριξε ο τέως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Ο κ. Λαφαζάνης

στην ομιλία του δήλωσε: «Φεύγω διαφωνώντας με την πολιτική συμφωνία με τους θεσμούς, αλλά θα συνεχίσω να είμαι παρών στη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μία στιγμή δύσκολη για μένα, αλλά η πολιτική έτσι είναι, υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές και πρέπει να δείχνει κανείς αντοχή και στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές».

«Φεύγω διαφωνώντας βεβαίως με μία πολιτική συμφωνία που αποφάσισε η κυβέρνηση με τους λεγόμενους θεσμούς. Δεν απογοητεύομαι όμως, θα αγωνιστώ ώστε το νέο μνημόνιο να γίνει μικρή παρένθεση για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο κ. Λαφαζάνης δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «ηλεκτρική καρέκλα» το υπουργείο, λέγοντας ότι «έχει μεγάλα συμφέροντα απέναντί του που το πολιορκούν και ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι πάνω από αυτά τα συμφέροντα και θα προσβλέπει μόνο στο συμφέρον του ελληνικού λαού».

Όσον αφορά στη συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό, ανέφερε πως «ασκούνται πιέσεις «ακόμη και αυτήν την ώρα» εναντίον του από την «ευρωπαϊκή και την υπεραντλαντική πλευρά».

Από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι «δεν μιλάμε για αλλαγή κυβέρνησης, αλλά αλλαγή σκυτάλης». «Πολλά έχουν αλλάξει κατά την πορεία αυτής της δύσκολης διαπραγματεύσης» είπε, λέγοντας ότι «επιβεβαιώθηκε ότι οι συσχετισμοί καθορίζουν το ρου της ιστορίας». «Εξαναγκασμένοι με βάση τους υπάρχοντες συσχετισμούς κλειδώσαμε μία συμφωνία που γνωρίζουμε ότι δεν είναι το σχέδιό της, δεν αντιστοιχεί στις απόψεις και το πρόγραμμά της, που όμως την επέλεξε γνωρίζοντας ότι σε άλλη περίπτωση θα υπήρχε ένα τσουνάμι που θα διόγκωνε την ανθρωπιστική κρίσης», ανέφερε ο ίδιος.

«Ταυτόχρονα όμως, με το ελληνικό θρίλερ έχει ανοίξει μία συζήτηση στην Ευρώπη» συνέχισε, λέγοντας πως «γνωρίσαμε ένα άνευ προηγουμένου κύμα υποστήριξης από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, εκεί που δεν βρήκαμε συμμάχους στις πολιτικές ηγεσίες» είπε.

«Παραμένει στρατηγικό ζήτημα ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ και των εταιρειών της» τόνισε, λέγοντας «θα πρέπει να βάλουμε εμπρός ώριμα επενδυτικά πακέτα που υπάρχουν».

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα