Λ. Παπαγεωργόπουλος: «Ο ΕΟΠΥΥ ήρθε για να μείνει»

Υπεραμύνεται του ΕΟΠΥΥ ο πρόεδρός του, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, τη στιγμή που η τρόικα θέτει θέμα βιωσιμότητάς του, καθώς το έλλειμμά του φτάνει τα 3 δισ. ευρώ.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα 99,5 ο κ.Παπαγεωργόπουλος

είπε ότι «ο ΕΟΠΥΥ ήρθε για να μείνει, αφορά την υγεία όλων των Ελλήνων και δεν είναι κάποιο μαγαζί», ενώ παράλληλα σχολίασε ότι «ο ΕΟΠΥΥ δεν έπεσε έξω, αλλά δημιουργήθηκε βίαια με προβλήματα οργανωτικά, οικονομικά και λειτουργικά». Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος τα προβλήματα είναι λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τα ταμεία που συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν τον ΕΟΠΥΥ είχαν προϋπολογισμό υγείας το 2011 περί τα 11 δισ. ευρώ, ενώ το 2013 ο ΕΟΠΥΥ έχει προϋπολογισμό για την υγεία στα 6 δισ. ευρώ. «Από τις 10 κρινόμενες δαπάνες, οι 8,5 πήγαν καλά και η 1,5 δεν πήγε και αφορά τις δαπάνες για τις διαγνωστικές θεραπείες», σχολίασε τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να λέμε ότι γενικά δεν πήγε καλά ο οργανισμός».

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναφέρθηκε στα ποσά που ο Οργανισμός χρωστά στους γιατρούς δεσμευόμενος ότι θα αρχίσει η αποπληρωμή τους σύντομα, καθώς και ότι οι γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ θα πληρωθούν για τον Ιανουάριο.

Στα όσα ακούγονται περί αντικατάστασής του ο κ. Παπαγεωργόπουλος τόνισε: «Η κυβέρνηση μου έκανε την τιμή να μου δώσει αυτή τη θέση. Δεν μου αρέσει να στρογγυλοκάθομαι σε καρέκλες. Αν θεωρούν ότι κάτι άλλο πρέπει να γίνει εγώ θα πω ένα ευχαριστώ στον κ. Σαμαρά που με εμπιστεύτηκε».

Keywords
Τυχαία Θέματα