Κυβέρνηση: Επιδιώκει συνθήκες χρεοκοπίας το ΔΝΤ;

Εξηγήσεις από τους υπεύθυνους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση από τα WikiLeaks της τηλεδιάσκεψης στελεχών του ΔΝΤ που εξωθούν με νέα απειλή χρεοκοπίας και νέα σκληρά μέτρα την Ελλάδα.

Στους

διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας ο κ. Τόμσεν εμφανίζεται να επιδιώκει τη δημιουργία πιέσεων στην Ελλάδα προκειμένου να δεχθεί πρόσθετα μέτρα, αλλά και στη Γερμανία για να συναινέσει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως μοχλούς πίεσης το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (brexit) αλλά και το Προσφυγικό.

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε νωρίτερα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και κυβερνητικών στελεχών.
Μετά το τέλος της σύσκεψης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Αθήνα ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ, για το αν η επιδίωξη συνθηκών χρεοκοπίας λίγο πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία αποτελεί επίσημη θέση του Ταμείου», δήλωσε η Ολγα Γεροβασίλη.

Επικοινωνία Τσίπρα με Παυλόπουλο και πολιτικούς αρχηγούς

Στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε ήδη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με αφορμή τις αποκαλύψεις των WikiLeaks για τα σχέδια του ΔΝΤ ως προς την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Επίσης, μέσα στην ημέρα ο Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει επικοινωνία και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Γεωργιάδης: Περίεργη διαρροή

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτηρίζει …περίεργη τη διαρροή δύο ημέρες πριν το νέο κύκλο διαπραγματεύσεων προκειμένου να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
«Λίγο περίεργο πάντως δεν είναι να υπάρχει τέτοια διαρροή εν μέσω της διαπραγματεύσεως; Ποιός τους κατέγραφε και γιατί; Πού έγινε η καταγραφή;», έγραψε στο Twitter ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου.
Δείτε το tweet

Λίγο περίεργο πάντως δεν είναι να υπάρχει τέτοια διαρροή εν μέσω της διαπραγματεύσεως;Ποιός τους κατέγραφε και γιατί; Πού έγινε η καταγραφή;

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) 2 Απριλίου 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα