Κυριαρχούν στην αγορά τα Andoid-iOS «έξυπνα» κινητά

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC και την έκθεσή της που αφορά το τελευταίο τρίμηνο του 2013 Android και iOS βρισκόταν στο 95,7% των smartphones που παραδόθηκαν.

Βάσει των συγκεκριμένων στοιχείων καταγράφεται ετήσια αύξηση του διπολισμού της αγοράς κατά 4,5%, αφού για το τελευταίο

τρίμηνο του 2012 τα Android και iOS μετρούσαν το 91,2% της αγοράς. Σε επίπεδο έτους η αύξηση αγγίζει το 6,1% (87,7% της αγοράς για όλο το 2012).

Τη σχετική λίστα συμπληρώνουν η Microsoft και η BlackBerry. Το Windows Phone της Microsoft παρουσίασε τη μεγαλύτερη, ποσοστιαία, αύξηση μεριδίου αγοράς σε επίπεδο τριμήνου (46,7%) και σε επίπεδο έτους (90,9%). Παρόλα αυτά το μερίδιο αγοράς κυμάνθηκε στα επίπεδα του 3,3% για το 2013 και στο 3% για το τελευταίο τρίμηνο, με τη συντριπτική πλειοψηφία να προέρχεται από τις πωλήσεις συσκευών της Nokia. Αντίθετα, το BlackBerry φαίνεται να βυθίζεται, καθώς καταγράφει μείωση των μεριδίων αγοράς τόσο σε επίπεδο τριμήνου (-77%) όσο και σε επίπεδο έτους (-40,9%). Το μερίδιο αγοράς του BlackBerry για το τελευταίο τρίμηνο ήταν μόλις 0,6%, ενώ για το σύνολο του έτους στο 1,9%.

*Με τον όρο «παραδόσεις» η IDC ορίζει τον αριθμό των συσκευών που παραδόθηκαν από τους κατασκευαστές προς τους μεταπωλητές.

Keywords
Αναζητήσεις
windows vs android vs ios ποσοστιαια
Τυχαία Θέματα