Δεν τα βρήκαν οι αγρότες με το Υπ.Οικ.

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», η οποία και θα προτείνει προς τον αγροτικό κόσμο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Όπως δήλωσαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» που συμμετείχαν στη συνάντηση, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Τζωρτζάκης, ζήτησαν από τον υπουργό να αποσυρθεί το φορολογικό των αγροτών και να συζητηθεί από μηδενική βάση όλο το μοντέλο της πρωτογενούς

παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά και ανάπτυξή του.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας», ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, πλην όμως εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη.
Ένα επίσης βασικό ζήτημα που έθεσαν οι αγρότες ήταν και το θέμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας να δοθούν στους παραγωγούς δάνεια για επενδύσεις με χαμηλό επιτόκιο.
Τι θα γίνει με το μπλόκα
Στα «Πράσινα Φανάρια» βρίσκονται αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης (κυρίως από τις περιοχές Επανομής, Χαλκιδικής, Θέρμης, Ραιδεστού και Τριλόφου) και, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, δεν αναμένεται να υπάρξει κλείσιμο δρόμου.
Μάλιστα, όπως σημείωσε, «η διάσταση απόψεων και θέσεων στο μπλόκο δεν αποκλείεται να οδηγήσει στη διάλυσή τους, μέσα στο Σαββατοκύριακο».
Πάντως, εντός της ημέρας οι αγρότες στο μπλόκο πρόκειται να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους για αύριο και σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου σκέφτονται είτε να κατευθυνθούν στην εφορία Καλαμαριάς, είτε να διαδηλώσουν στην πρώην Νομαρχία.
Αγρότες στον κόμβο των Σφαγείων, στα Βασιλικά, τηρούν για σήμερα στάση αναμονής. Το ίδιο πράττουν και οι συνάδελφοί τους στο μπλόκο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό.
Στη Θεσσαλία, οι αγρότες πραγματοποιούν στις 3 το μεσημέρι νέο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους.
Στην Πέλλα, οι αγρότες προχώρησαν και σήμερα σε κατάληψη της ΔΟΥ στην Έδεσσα, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα δημαρχεία Γιαννιτσών, Έδεσσας και Σκύδρας, σύμφωνα με τον αγρότη, Χρήστο Καμτσή, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων. Παραμένουν, επίσης, τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.
Ησυχία επικρατεί στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη. Υπενθυμίζεται ότι αγρότες της περιοχής, σε σύσκεψη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια στο κέντρο των πόλεών τους την προσεχή Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, ζητώντας από τους δημάρχους της περιοχής να κρατήσουν κλειστά τα Δημαρχεία σε ένδειξη συμπαράστασης στις διεκδικήσεις τους.
Στάση αναμονής τηρούν και οι Σερραίοι αγρότες, εξακολουθώντας να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών, ενώ δεν αποκλείεται να συγκεντρωθεί νέα δύναμη και στη Μαυροθάλασσα.
Παραμένουν, επίσης, τα μπλόκα στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας, ενώ στον Έβρο εντοπίζονται σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα