Κύπρος: «Μονόδρομος η λύση – και θα τη βρούμε!»

Την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί λύση για το χρηματοδοτικό πρόβλημα της Κύπρου, εξέφρασε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Θα βρούμε τη λύση. Εξάλλου είναι μονόδρομος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νεοφύτου, μετά την τρίωρη σύσκεψη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής

Γιαννάκης Ομήρου επιβεβαίωσε πως «ελήφθησαν αποφάσεις» και συμπλήρωσε πως «δεν συζητήσαμε καν για κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης

Σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες και συγκλίνουσες πληροφορίες, στη σύσκεψη συζητήθηκε η πρόταση Αναστασιάδη για σύσταση Ταμείου Αλληλεγγύης: ενός επενδυτικού ταμείου που θα συνεισφέρουν όλοι (ταμεία προνοίας, Εκκλησία, ακίνητα, εθελοντές κ.ά) προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για την αποφυγή του «κουρέματος» καταθέσεων (περίπου 5,8 δισ. ευρώ). Παράλληλα, το Ταμείο θα συνδεθεί με την έκδοση ομολόγων και με τις προοπτικές του φυσικού αερίου.

Η κυπριακή Βουλή αναμένεται να κληθεί να αποφανθεί επί του σχεδίου το απόγευμα της Πέμπτης.

Αποφάσεις ως τη Δευτέρα

Μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρξει πρόγραμμα στήριξης της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Δημητριάδης είπε λακωνικά: «αναμένω ότι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρξει πρόγραμμα στήριξης της κυπριακής οικονομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα