Κυκλοφορεί το πρώτο ελληνικό περιοδικό δρόμου

Το πρώτο ελληνικό περιοδικό δρόμου, η «Σχεδία», είναι γεγονός. Είναι ένα «εκδοτικό κίνημα» και όχι εγχείρημα σύμφωνα με τους συντελεστές του, αφού έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα: Η «Σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του πλανήτη, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου (περίπτερα κ.λπ.). Θα πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές αυτοί προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες: Άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι άνθρωποι που βιώνουν με τον πιο σκληρό

τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική γη. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50€) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή.

Το περιοδικό θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου.

Αυτό το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 13:00, στις πλατείες Μοναστηρακίου και Καπνικαρέα, ο Μάρκος Κούμαρης, ο Γιάννης Βαρνάβας και ο Σπύρος Μπεσδέκης από τους Locomondo, οι Mamacita on Fire, οι Nicetouch, οι Salonumuz Klimalidir, οι VoiceSings και The Black Cats Society δηλώνουν βροντερό «παρών».

Σε δύο «stages» που θα στηθούν αυθημερόν και ειδικά για το γεγονός, θα παίξουν τις μουσικές τους, εκφράζοντας –με τις νότες τους- την υποστήριξή τους προς το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», στέλνοντας, παράλληλα, το δικό τους μήνυμα στον κοινό αγώνα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σε όλη τη διάρκεια του μουσικού και κοινωνικού αυτού happening εθελοντές και φίλοι της «Σχεδίας» θα μοιράζουν έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα εξηγούν στους ενδιαφερόμενους τα πάντα γύρω από την πρωτοποριακή αυτή εκδοτική πρωτοβουλία.

Το μουσικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 13:00 ακριβώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα