Κρουστοπανήγυρις: Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών

Η Κρουστοπανήγυρις είναι μια μεγάλη γιορτή των Κρουστών στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια ακολούθησε μια πορεία περνώντας από την Αθήνα το 1998, την Λευκάδα 1999-2001, την Πετρούπολη 2003, το Κομμένο της Άρτας 2008–2011. Σε αυτή την πορεία έχουν περάσει από την Κρουστοπανήγυρι μεγάλοι καλλιτέχνες και δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν παρακολουθήσει μαθήματα,

σεμινάρια, και έχουν συμμετάσχει σε εργαστήρια εκατοντάδες μαθητές από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας, έχουν διδάξει δεκάδες σημαντικοί καθηγητές Έλληνες και ξένοι, έχουν παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Φέτος η Κρουστοπανήγυρις (10ο CROUSSIS FESTIVAL), πάντα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Τουλιάτου, πιο πλούσια από ποτέ σε δράσεις, απλώνεται από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2012 σχεδόν σε όλο τον νομό Κορινθίας. Με την ενεργή υποστήριξη των ανθρώπων και των φορέων του νομού, η Κρουστοπανήγυρις ξεκινάει ένα δημιουργικό και πολιτιστικό ταξίδι, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μεγάλη επισκεψιμότητα και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής και καλώντας το διεθνές κοινό για καλλιτεχνικό τουρισμό.

Ο νέος αυτός πολιτιστικός θεσμός που ξεκινάει στο νομό υποστηρίζεται και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, τους Δήμους Κορινθίων, Σικυωνίων, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βέλου-Βόχας, Νεμέας, το Επιμελητήριο Κορινθίας, την Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου και το Κέντρο Νέων Κορίνθου.

Σε όλη την διάρκεια αυτού του πολύ ζωντανού και κεφάτου Φεστιβάλ των κρουστών, θα γίνουν Συναυλίες, Παραστάσεις, Δρώμενα, Εργαστήρια, Μαθήματα, Σεμινάρια, Clinics, Master Glass, Εκθέσεις Τέχνης και Περιβάλλοντος, παράλληλες δράσεις, Εκδρομές, Κατασκήνωση κ.λπ., όπου, εκτός από καλεσμένους καλλιτέχνες από όλα τα είδη Τέχνης, κυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι ντόπιες καλλιτεχνικές δυνάμεις και δημιουργοί.

Η Κρουστοπανήγυρις ξεκινάει από το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2012 σε Κόρινθο, Λουτράκι, Ξυλόκαστρο, Δερβένι (με πανηγυρικές παρελάσεις). Η Επίσημη Έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Αγορά Κορίνθου την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00μμ (ελεύθερη είσοδος). Η Κρουστοπανήγυρις- 10ο CROUSSIS FESTIVAL, αφού περάσει με πλούσιες εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές δράσεις από πολλές περιοχές του Νομού (Κόρινθο, Κιάτο, Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνη, Νεμέα, Λουτράκι, Βέλο, Βραχάτι, Ζευγολατιό κ.λπ.), θα κορυφωθεί με 2 μεγάλες συναυλίες στο πλαίσιο της Εμπορικής Έκθεσης που οργανώνεται (26-30 Σεπτ.) από το Επιμελητήριο Κορινθίας με τίτλο «4η Πανελλήνια Έκθεση Κορινθία 2012» στο χώρο της Σωληνουργείας Κορίνθου. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 27/9 θα πραγματοποιηθεί η Συναυλία Πολυεθνικής Ομάδας «ΣΥΜ-ΠΡΑΞΗ» με τους Έλλη Πασπαλά (φωνή), Τάκη Φαραζή (πιάνο), Simone Mongelli από την Ιταλία (ντραμς), Elitsa Todorova από την Βουλγαρία (φωνή), Miroslav Ivanov από την Βουλγαρία (κιθάρα), και Νίκο Τουλιάτο (κρουστά), ενώ την Κυριακή 30/9 οι CANTO ANTICO από την Ιταλία θα δώσουν «Συναυλία Ιταλικής Παρα

Keywords
Τυχαία Θέματα