Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΙΣΑΑΚ «ΧΤΥΠΗΣΕ» ΤΗΝ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ

Ο τυφώνας Ισαάκ έφτασε στην νοτιοανατολική ακτή της Λουιζιάνα, πλήττοντας τις παράκτιες περιοχές με ακραία καιρικά φαινόμενα, ισχυρούς ανέμους και επικίνδυνη καταιγίδα, που προκαλεί μεγάλα κύματα κατά μήκος των βόρειων ακτών του Κόλπου του Μεξικού.

Σύμφωνα με το αμερικανικό εθνικό κέντρο για τους τυφώνες κάποια μικρή ενίσχυση είναι πιθανή, πριν ο Ισαάκ φτάσει στην ακτογραμμή. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται με το που θα προσεγγίσει την ξηρά.

Ο τυφώνας νωρίτερα βρισκόταν περίπου 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των εκβολών του ποταμού Μισισιπή και περίπου 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της

Νέας Ορλεάνης, κινούμενος με ισχυρούς ανέμους ταχύτητας 130 χιλιομέτρων την ώρα.

Πριν από ακριβώς επτά χρόνια, ο τυφώνας Κατρίνα κατέστρεψε τη Νέα Ορλεάνη, με ένα παλιρροϊκό κύμα που νίκησε τα αντιπλημμυρικά έργα της πόλης.

Τώρα η Νέα Ορλεάνη έχει ένα νέο όπλο για την καταπολέμηση του τυφώνα Ισαάκ, ένα παγκόσμιας κλάσης αντιπλημμυρικό σύστημα που κόστισε 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για τη Νέα Ορλεάνη το σύστημα αυτό που είναι γνωστό ως «Το Μεγάλο Τείχος» (The Great Wall), αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας και προστασίας, των περιοχών με χαμηλό υψόμετρο, από ένα παλιρροϊκό κύμα που θα έρθει με εξαιρετική ισχύ, από τον Κόλπο του Μεξικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα