Κρίσιμες εκλογές στην Ταϊλάνδη

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι κάτοικοι της Μπανγκόκ, για να ψηφίσουν τον επόμενο κυβερνήτη της πρωτεύουσας, στις εκλογές που θεωρούνται μια κρίσιμη δοκιμασία για το Δημοκρατικό κόμμα της αντιπολίτευσης.

Οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού κόμματος, που είναι ο παλαιότερος πολιτικός σχηματισμός στην Ταϊλάνδη έχουν κερδίσει τις τρεις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη κυβερνήτη συμπεριλαμβανομένης αυτής το 2009, όταν επικράτησε

ο Σουκχουμπχάντ Παριμπάτρα.

Το Δημοκρατικό κόμμα τοποθέτησε ως υποψήφιό του, παρά τις χαμηλές επιδόσεις του κατά την θητεία που έληξε, και πάλι τον Σουκχουμπχάντ ο οποίος αντιμετωπίζει τον Πογκσαμπάντ Πονγκχαροέν, εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος Φεού. Ο πρώην αστυνομικός υπόσχεται ότι αν κερδίσει, θα λειτουργήσει ομαλά με το κυβερνών κόμμα της Ταϊλάνδης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Γινγκλούγκ Σιναουάτρα.

Οι Δημοκρατικοί προτρέπουν τους κατοίκους της Μπανγκόκ, να εκλέξουν τον εκλεκτό τους, ώστε να αποφευχθεί η «παράδοση» της πρωτεύουσας στον κυβερνητικό σχηματισμό, που μονοπωλεί στην πολιτική σκηνή της χώρας. Το κόμμα, του οποίου de facto ηγέτης είναι ο φυγάς πρώην πρωθυπουργός Τακσίν Σιναουάτρα, έχει κερδίσει σε κάθε γενική εκλογική αναμέτρηση από το 2001.

Παρά το γεγονός ότι το κόμμα Φεού είναι εξαιρετικά δημοφιλές στη βόρεια και βορειο-ανατολική Ταϊλάνδη, οι Δημοκρατικοί έχουν παραδοσιακά ισχυρή υποστήριξη στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ, έτσι ώστε αν χάσουν θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα γι αυτούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα