Κρίση που τείνει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά

Σημαντικά στοιχεία για τη κρίση έδωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» Νικήτας Κανάκης, μιλώντας για ανθρωπιστική κρίση που «τείνει να αποκτήσει πια μόνιμα χαρακτηριστικά» και για τον «πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται». Ο κ. Κανάκης παραχώρησε σε συνέντευξη Τύπου επισημαίνοντας τους κινδύνους για τη χώρα μας.

«Εμείς δεν λέμε «βοήθεια μόνο για Έλληνες», λέμε «βοήθεια μόνο για ανθρώπους»  τόνισε ο πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι ένα χρόνο πριν οι Έλληνες που στράφηκαν στους Γιατρούς του Κόσμου για βοήθεια άγγιζαν το 30% ενώ φέτος το ποσοστό αυτό

είναι αυξημένο.

Ο πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» διαπιστώνει πως και νέες ομάδες πληθυσμού αρχίζουν να απευθύνονται στην οργάνωση «Προστέθηκαν πια στον πληθυσμό που αντιμετωπίζει προβλήματα, άνθρωποι που ήταν στο ταμείο ανεργίας και τώρα πια δεν είναι, άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους, άνθρωποι που είχαν στην άκρη κάποιες οικονομίες και τελείωσαν».

Ο κ. Κανάκης  προσθέτει «Μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος χειμώνας. Το πετρέλαιο στα ύψη, οι άνθρωποι ευάλωτοι με πολύ μεγαλύτερα προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα