Κράτα ζεστά τα πόδια της για να φτάσει σε… οργασμό!

Και όμως Ολλανδοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν έφτασαν στο συμπέρασμα ότι «κρατώντας ζεστά τα πόδια της γυναίκας κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης έχει 30% περισσότερες πιθανότητες να έρθει σε οργασμό».

Το εύρημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι ένα 5-10% των γυναικών πάσχουν από ανοργασμία, δηλαδή δεν είναι σε θέση να κορυφώσουν ενώ ταυτόχρονα 1 στις 4 μπορεί να αντιμετωπίζει συχνά αυξημένη δυσκολία στο ίδιο θέμα.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες θεωρούν πως το πιο ευαίσθητο σημείο των ποδιών ως προς την εμπειρία του οργασμού είναι ανάμεσα στα δάχτυλα, καθώς οι νευρικές απολήξεις που βρίσκονται εκεί συνδέονται ευθέως με τα γυναικεία γεννητικά όργανα, κάτι που υποστηρίζει και η ρεφλεξολογία.

Η επιστημονική τεκμηρίωση της σχέσης ζεστών ποδιών και οργασμού, προέκυψε τυχαία κατά τη διάρκεια ενός πειράματος για τη διερεύνηση της επίδρασης του οργασμού στον γυναικείο εγκέφαλο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γυναίκες του δείγματος εξετάζονταν στον αξονικό τομογράφο ενώ ο σύντροφος τους τις διέγειρε ερωτικά.

Οι επιστήμονες εξεπλάγησαν, όταν διαπιστώθηκε ότι το 80% των γυναικών που συμμετείχαν στο πείραμα έφταναν κάθε φορά σε οργασμό όταν φορούσαν κάλτσες, ενώ μόλις το 50% απολάμβανε το ίδιο αποτέλεσμα όταν ήταν ξυπόλητες.

Αυτό μπορεί να συνδέεται και με το γεγονός ότι όταν μια γυναίκα νιώθει άνεση και ασφάλεια είναι σε θέση να χαλαρώσει και να επιτρέψει στον εαυτό της να αφεθεί στην εμπειρία του οργασμού.

Πηγή: womenonly.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα