Κόσσοβο: Επίθεση με βόμβα μολότοφ στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ

Επίθεση με βόμβα μολότοφ σημειώθηκε χθες βράδυ στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα, από αγνώστους οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές από τη φωτιά που ξέσπασε.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, η οποία με ανακοίνωση της καταδίκασε έντονα την επίθεση της χώρας στο Κόσσοβο.

«Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό, το ΥΠΕΞ

αναμένει από τις αρχές του Κοσόβου να το καταδικάσουν ρητά και κατηγορηματικά και να προχωρήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών και στην απόδοση ευθυνών», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Η εν λόγω επίθεση αποτελεί τη δεύτερη επίθεση στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο χώρο της συγκεκριμένης πρεσβείας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Εικάζεται ότι οι επιθέσεις αυτές αποτελούν απάντηση στη δολοφονία δύο νεαρών Αλβανών από Σλαβομακεδόνα αστυνομικό, πριν από περίπου είκοσι ημέρες, στην πόλη Γκόστιβαρ της ΠΓΔΜ, γεγονός που προκάλεσε διεθνοτική ένταση στην ΠΓΔΜ και πολλά μικροεπεισόδια μεταξύ νεαρών κυρίως Σλαβομακεδόνων και Αλβανών.

Μικρές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν τις περασμένες ημέρες και στην Αλβανία. Μάλιστα στην πόλη Μπουρέλι της Αλβανίας, διαδηλωτές είχαν κάψει σημαία της ΠΓΔΜ.

Οποιαδήποτε επεισόδια βλάπτουν τις σχέσεις των δύο χωρών, καταδικάστηκαν χθες από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι και της Αλβανίας Έντμοντ Χατζηνάστο, κατά τη συνάντηση που είχαν στα Σκόπια.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα