Κορυφαίο τουριστικό προορισμό, θέλει την Ελλάδα ο πρωθυπουργός

Στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων τουριστικών προορισμών παγκοσμίων, επιθυμεί να δει την Ελλάδα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όπως τόνισε κατά την 21η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

«Ο τουρισμός, μαζί με τη ναυτιλία, αποτελούν σήμερα πρωταθλητές ανάπτυξης. Η φετινή τουριστική περίοδος προβλέπεται ότι θα φέρει την πρώτη νίκη στην προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας. Θέλουμε να γίνει

η Ελλάδα ένας από τους 10 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου», είπε ο κ. Σαμαράς.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως στόχος είναι να επιμηκυνθεί η τουριστική σεζόν στους 12 μήνες και να μεταβεί η χώρα από τον γενικό στον εξειδικευμένο και από τον μαζικό στον ποιοτικό τουρισμό.

Ωστόσο, για να γίνουν τα παραπάνω, απαιτούνται τρεις βασικές προϋποθέσεις, σημείωσε ο πρωθυπουργός. Πρώτον, να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια της βίζας για τους επισκέπτες από τρίτες χώρες και κυρίως από την Κίνα και τη Ρωσία. Δεύτερον, να υπάρξουν τακτικές και απευθείας αεροπορικές συνδέσεις, ειδικά σε περιόδους τουριστικής αιχμής. Τρίτον, να είναι εύκολη η μετακίνηση των τουριστών και εντός Ελλάδας, με βελτίωση όλων των οδικών αξόνων και ακτοπλοϊκών γραμμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα