Κορυφαίο θέμα το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής

Ικανοποιημένος εμφανίσθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 25 Οκτωβρίου. Ο κ. Σαμαράς κατά τη συνέντευξη Τύπου τόνισε:
«Σε αυτή τη σύνοδο αναδείχθηκε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη. Είναι η πρώτη φορά που το ζήτημα αυτό ανεβαίνει τόσο ψηλά στην ημερήσια διάταξη» σημείωσε ο πρωθυπουργός κάνοντας αναφορά πως μαζί με την Μάλτα, την Ιταλία και την Κύπρο, η Ελλάδα ανέδειξε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.
«Το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο τις χώρες του Νότου. Φυλάμε τα ευρωπαϊκά σύνορα και αυτό επιβάλλει μία κοινή αντιμετώπιση, μία κοινή ευθύνη και ένα κοινό κόστος» μετέφερε ο κ. Σαμαράς στους ευρωπαίος εταίρους, υπερασπιζόμενος τη θέση της Ελλάδας΄
Επιπλέον εξήγησε ότι αντί η Ε.Ε. μέχρι σήμερα να σταθεροποιεί την περιφέρεια της έχει συμβεί το οξύμωρο: η περιφέρεια να εξάγει αποσταθεροποίηση σε όλη την Ευρώπη. «Η ανθρωπιστική καταστροφή δεν υπάρχει μόνο όταν κάποιους χάνει τη ζωή του αλλά και όταν φτάνουν στο έδαφος παράνομοι μετανάστες που είναι παγιδευμένοι κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Δεν έχουν παρελθόν, δεν έχουν παρόν και δεν έχουν και μέλλον» είπε ο πρωθυπουργός διευκρινίζονταςότι ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να μοιραστούν τους μετανάστες που δικαιούνται άσυλο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προωθήσει τις διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο.

Τέλος, για το θέμα της διαδικτυακής οικονομίας ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «στη Σύνοδο τόνισα την ιδιαίτερη έμφαση που δίνουμε στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα παραδείγματα αναπτυξιακού χαρακτήρα. Σε επενδύσεις που γίνονται από ξένους κολοσσούς σε ελληνικές εταιρείες».

Keywords
Τυχαία Θέματα