Κορωνοϊός: Κρούσμα σε μαθητή Λυκείου στο Γαλάτσι

Κορωνοϊός: Με ανακοίνωσή του ο δήμος Γαλατσίου κάνει λόγο για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή στο 4ο Γενικό Λύκειο της πόλης. Ειδικότερα, η ανακοίνωση του δήμου έχει ως εξής: «Συνιστούμε την ψυχραιμία των κατοίκων της πόλης μας και βεβαιώνουμε πως η Δημοτική Αρχή είναι κοντά στους κατοίκους! Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες αυτής της κατάστασης με σύνεση καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας

και τον ΕΟΔΥ. Από την πρώτη στιγμή άρχισαν να γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης της νόσου και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας».

Ο Δήμος Γαλατσιου διευκρινίζει πως για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων και τα κριτήριά της, την αποκλειστική ευθύνη έχουν τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Υγείας μετά από την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Κορωναϊός: Η ανανεωμένη λίστα με τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά

Συνεχώς ενημερώνεται η λίστα με τις σχολικές μονάδες, οι οποίες κλείνουν για προληπτικούς λόγους. Το υπουργείο συνιστά στους πολίτες, λόγω των νέων δεδομένων που προκύπτουν συνεχώς και της διαρκούς επικαιροποίησης των μέτρων που λαμβάνονται προληπτικά για τον κοροναϊό, να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του, minedu.gov.gr ώστε να ενημερώνονται σχετικά με τις σχολικές μονάδες των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται προσωρινά.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής (απόγευμα Δευτέρας, 9/3/20) στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία που αναστέλλουν τη λειτουργία τους και οι σχετικές ημερομηνίες, έχουν ως εξής:

– Αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 11 Μαρτίου 2020: ΕΠΑΛ Επανωμής (Θεσσαλονίκη)

– Αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 12 Μαρτίου 2020:  105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

– Αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 13 Μαρτίου 2020:

1ο Πειραματικό Λύκειο ΑθηνώνΛεόντειο Λύκειο Πατησίων1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας1ο ΓΕΛ Γλυφάδας19ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου5ο Δημοτικό Περιστερίου14ο Γυμνάσιο Περιστερίου11ο Λύκειο Περιστερίου4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου

– Αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 17 Μαρτίου 2020:

2ο νηπιαγωγείο Μενεμένης3ο Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Μενεμένης3ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης5ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης

– Αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 18 Μαρτίου 2020, σε όλες τις σχολικές μονάδες των νομών:

ΑχαΐαςΗλείαςΖακύνθου

– Αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 23 Μαρτίου 2020:

Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παρασκευής Ντε λα Κρουά49ο ΓΕΛ Αθηνών20ο ΓΕΛ ΑθηνώνΚαλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών40ο Γυμνάσιο Αθηνών22ο ΓΕΛ Αθηνών9ο Δημοτικό ΑλίμουΓερμανική Σχολή Αθηνών (όλες οι βαθμίδες)ΓΕΛ Θρακομακεδόνων6ο Δημοτικό Βριλησσίων1ο ΓΕΛ Βριλησσίων2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου1ο ΓΕΛ Γαλατσίου2ο ΓΕΛ Γαλατσίου3ο ΓΕΛ Γαλατσίου4ο ΓΕΛ Γαλατσίου1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου2ο Γυμνάσιο Γέρακα9ο Δημοτικό Γλυφάδας2ο ΓΕΛ Γλυφάδας2ο Γυμνάσιο Γλυφάδας9ο Δημοτικό Δάφνης2ο Δημοτικό Διονύσου1ο Γυμνάσιο Καισαριανής2ο Δημοτικό ΠειραιάΡάλλειο ΓΕΛ Θηλέων ΠειραιάΡάλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά13ο ΓΕΛ Περιστερίου5ο Γυμνάσιο ΠετρούποληςΕκπαιδευτήρια Νέα Γενιά ΖηρίδηAmerican Community SchoolsΔημοτικό και Νηπιαγωγείο Ισραηλίτικης Κοινότητας ΑθηνώνΓΕΛ Ιστιαίας (Εύβοια)
Keywords
Τυχαία Θέματα