Ιταλοί-τροχοβίλα: Ένας τόνος κάνναβης από… τουρίστες

Ιταλοί-τροχοβίλα: Με ορμητήριο τη Γερμανία, ζευγάρι Ιταλών, που προσποιείτο τους τουρίστες, ταξίδευε στην Αλβανία, γέμιζε την τροχοβίλα με τεράστιες ποσότητες κάνναβης και τις διακινούσε εν συνεχεία σε Ελλάδα, Τουρκία και άλλες χώρες της Ευρώπης. Με μπλόκο της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, στην τροχοβίλα του ζευγαριού των Ιταλών, που έφερε πλαστές πινακίδες, κοντά στον διασυνοριακό σταθμό στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας, μέσα σε ειδικές κρύπτες (έπιπλα κ.λπ.) βρήκαν και κατέσχεσαν έναν τόνο και 145 κιλά κάνναβης! Τα

τέσσερα κιλά ήταν σε μορφή «σοκολάτας», ενώ άλλο ενάμισο κιλό σε μορφή ελαίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε για την υπόθεση ο Διοικητής της ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, «όπως διακριβώθηκε η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στη χώρα μας, σε χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία. Για την αποδόμηση της οργάνωσης προηγήθηκαν εξακριβώσεις, διασταυρώσεις στοιχείων και επιτηρήσεις σημείων εισόδου στη χώρα μας από την Αλβανία, ιδίως σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των τοπικών Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας».

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ιταλοί-τροχοβίλα: Εντοπισμός και σύλληψη

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο υποστράτηγος, «αφού εντοπίστηκαν τα δύο μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή τους». Σε έρευνα σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (τροχοβίλα) που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οροφή, εντειχισμένα έπιπλα κ.α.) και κατασχέθηκαν ένας τόνος και 145 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 4 κιλά και 68 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 916 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (λάδι) και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Στο Μαυρομάτι

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών, το μεσημέρι της ιδίας μέρας, μέσω του διασυνοριακού σταθμού στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας. Επίσης, πιστοποιήθηκε η δράση και ετέρου αλλοδαπού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ υπολογίζεται ότι το έσοδα της οργάνωσης από αυτή και μόνο τη μεταφορά, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες θα ξεπερνούσαν 1.730.000 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο της διεθνικής συνεργασίας έχουν αναπτυχθεί επαφές με τις συναρμόδιες Αρχές άλλων χωρών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα