Κορωνοϊός – Ελλάδα: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην ΕΛ.ΑΣ.

Κορωνοϊός – Ελλάδα: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού είναι γεγονός και στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με το ethnos.gr, γυναίκα αστυνομικός που υπηρετεί στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα υποβλήθηκε στις προβλεπόμενες εξετάσεις, ύστερα από ανησυχητικά συμπτώματα που της εκδηλώθηκαν, και βρέθηκε θετική στον ιό. Η αστυνομικός υπηρετεί στη γραμματεία του κέντρου κράτησης και πλέον βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία της, καθώς τα συμπτώματα

που εμφάνισε είναι ήπια.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί οι συνάδελφοί της αστυνομικοί, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή μαζί της. Στο μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα για να εξακριβωθεί εάν κάποιος από τους αστυνομικούς αυτούς είναι θετικός στον ιό ή όχι.

SOS από ΠΟΥ: Η Ευρώπη το νέο επίκεντρο της πανδημίας – Υψηλότερος ο αριθμός κρουσμάτων από το πικ του ιού στην Κίνα

Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον στο «επίκεντρο» της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, προειδοποίησε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Κάλεσε δε τις χώρες να «εντοπίζουν, να απομονώνουν, να εξετάζουν και να θεραπεύουν κάθε κρούσμα».

«Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της πανδημίας του Covid-19», δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων που καταμετρούνται είναι υψηλότερος από αυτούς που ανέφερε η Κίνα όταν κορυφωνόταν εκεί η πανδημία. Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε το «τραγικό ορόσημο» των 5.000, ανακοίνωσε. Πρόσθεσε πως οποιαδήποτε χώρα κοιτάζει την εμπειρία άλλων χωρών με μεγάλη εξάπλωση του ιού, πιστεύοντας ότι δεν θα συμβεί στην ίδια, κάνει τραγικό λάθος.

Δείτε ακόμηΣε καραντίνα η Ελλάδα – 73 νέα κρούσματαO Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε την Ισπανία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης“Πόλεμος”: Κινέζος αξιωματούχος “δείχνει” τον αμερικανικό στρατό για τον φονικό Covid 19Κραυγή αγωνίας στην Ιταλία – Κορυφαίος γιατρός ανάμεσα στους νεκρούςΑυξήθηκαν τα κρούσματα στην Τουρκία – Έκτακτα μέτρα
Keywords
Τυχαία Θέματα