Κωνσταντινούπολη: 29 νεκροί και 166 τραυματίες από βομβιστική επίθεση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα χάος επικρατεί στην Κωνσταντινούπολη μετά τα δύο αιματηρά χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατο 29 τουλάχιστον ανθρώπων. Το βράδυ του Σαββάτου, έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας, εξεράγη αυτοκίνητο γεμάτο με εκρηκτικά με σκοπό να σκοτώσει όσο περισσότερους άντρες της αστυνομίας, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 45 δευτερόλεπτα και η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε ένα πολύ κοντινό πάρκο από βομβιστή

αυτοκτονίας, ενώ αστυνομικές δυνάμεις τον είχαν περικυκλώσει, όπως είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς.

Σοκαρισμένος από την τραγωδία, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο τζαμί απέναντι από το γήπεδο, περιέγραψε την τρομακτική νύχτα: «Ήταν σαν την κόλαση επί γης. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τον ουρανό».

«Οι άνθρωποι έπεσαν κάτω από τα τραπέζια να κρυφτούν, γυναίκες άρχισαν να κλαίνε, ήταν φρικτές οι στιγμές» συμπλήρωσε μιλώντας στο Reuters.

Από τους 29 νεκρούς, οι δύο ήταν πολίτες και οι υπόλοιποι αστυνομικοί. Επίσης, έχουν τραυματιστεί σοβαρά 166 άνθρωποι και οι 17 από αυτούς υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις ενώ άλλοι έξι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και η κατάσταση τους κρίνεται πολύ σοβαρή.

Οι Αρχές έχουν συλλάβει δέκα άτομα που θεωρούνται ύποπτα, βάσει των στοιχείων που εντόπισαν στο παγιδευμένο αυτοκίνητο που έγινε στάχτες στο σημείο που κάθονται οι αστυνομικοί μετά το παιχνίδι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε την επίθεση «μοχθηρό σχέδιο».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως η βομβιστική επίθεση στο σημείο που έγινε «είχε ως στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες», κάτι που ευτυχώς δεν έγινε.

Έως τώρα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, αλλά πιθανόν οι επιθέσεις να ήταν σχεδιασμένες από το ISIS είτε από το ΡΚΚ ή άλλη κουρδική ομάδα.

Το άρθρο Κωνσταντινούπολη: 29 νεκροί και 166 τραυματίες από βομβιστική επίθεση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα