Κολυμπήθρες Τήνος – πολυθρόνες: Τρομακτικό ατύχημα για 28χρονη

Κολυμπήθρες Τήνος – πολυθρόνες: Άγιο είχε μια νεαρή δασκάλα που έκατσε στη “διάσημη” πολυθρόνα στην ταράτσα ενός κτίσματος στην παραλία Κολυμπήθρα στην Τήνο. Η 28χρονη, που έκανε διακοπές στο νησί με μια φίλη της, βρέθηκε λόγω των ανέμων στο κενό, από ύψος πέντε μέτρων. Αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια καθώς οι γιατροί που την εξέτασαν στο Ιατρικό Κέντρο της Τήνου διέγνωσαν

πολλαπλά κατάγματα στις φτέρνες της με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η άμεση μεταφορά της σε νοσοκομείο των Αθηνών. Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, όπως καταγγέλλει η ίδια στο protothema.gr που παρουσιάζει το συμβάν, απλά την μετέφερε στο πλοίο της γραμμής. Όπως της είπαν, θα έπρεπε να βρει τρόπο για την μεταφορά της από το λιμάνι της Ραφήνας στο Ασκληπιείο Βούλας.

Η 28χρονη εκπαιδευτικός, Κωνσταντίνα, έφτασε στην Τήνο, Πέμπτη 8 Αυγούστου, μαζί με μια φίλη της για διακοπές. Με το που άφησαν τα πράγματα τους στο δωμάτιο, ξεκίνησαν για την παραλία Κολυμπήθρα με τα μανιτάρια- ομπρέλες.

«Όταν φτάσαμε εκεί, πήραμε σειρά για να φωτογραφηθούμε» λέει η 28χρονη εκπαιδευτικός. «Πήγα πρώτη και επειδή φυσούσε προτίμησα να καθίσω σε μια από τις πολυθρόνες, αντί να σταθώ όρθια. Όταν η πλάτη μου ακούμπησε στη ράχη της πολυθρόνας, τότε ένοιωσα πως αρχίζω να πέφτω. Ξαφνικά η πολυθρόνα από την δύναμη του αέρα αναποδογυρίζει με αποτέλεσμα να φύγω και εγώ κάτω, πέφτοντας από μεγάλο ύψος».

Πώς σώθηκε η 28χρονη

Οι πολυθρόνες βρίσκονται πάνω στην ταράτσα ενός κτίσματος χωρίς καμία απολύτως περίφραξη, γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών. Η δασκάλα ξεκίνησε να πέφτει με το κεφάλι αλλά κατάφερε να γυρίσει το σώμα της μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου και να προσγειωθεί στο τσιμέντο προτάσσοντας τα πόδια της. Η φίλη της η οποία παρακολουθεί από κοντινή απόσταση, αδυνατεί να πλησιάσει στην άκρη της ταράτσας, φοβούμενη για το θέαμα που θα αντικρίσει.

Η άτυχη δασκάλα καλεί σε βοήθεια και κάποιοι λουόμενοι, μεταξύ των οποίων και μια αγροτική γιατρός, ακούγοντας τις φωνές της σπεύδουν σε βοήθεια. Η 28χρονη διαπιστώνει πως δεν μπορεί να κουνήσει τα πόδια της ενώ σφαδάζει από τους πόνους. Οι παρευρισκόμενοι καλούν το ΕΚΑΒ και έπειτα από λίγη ώρα μεταφέρεται στο Ιατρικό Κέντρο της Τήνου. Εκεί οι γιατροί, εξετάζοντας τα τραύματα της, κρίνουν αναγκαία την μεταφορά της σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Για εγκληματική αμέλεια μιλά η δικηγόρος της δασκάλας

«Στο ιατρικό κέντρο δεν είχαν ούτε εξοπλισμό, ούτε προσωπικό. Το μόνο που μου έκαναν ήταν να βγάλουν μια ακτινογραφία και να με στείλουν στο λιμάνι για να πάρω το πλοίο για την Ραφήνα. Ούτε καν μεσολάβησαν για να με παραλάβει το ΕΚΑΒ από το λιμάνι. Ο αδερφός μου το ειδοποίησε και έτσι μεταφέρθηκα στο Ασκληπιείο Βούλας στις 10 το βράδυ, έπειτα από απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς δεν μπορούσα ούτε να σηκωθώ από την θέση μου για να πάω στην τουαλέτα», λέει η νεαρή στο protothema.

Στο Ασκληπείο Βούλας οι γιατροί που την ανέλαβαν την υπέβαλαν σε χειρουργικό έλεγχο, φοβούμενοι πιθανή εσωτερική αιμορραγία. Η συνήγορος της δασκάλας, μιλώντας στο protothema.gr, έκανε λόγο για εγκληματική αμέλεια εκ μέρους των ιδιοκτητών της επιχείρησης μπιτς μπαρ που εκμεταλλεύεται την παραλία και το συγκεκριμένο κτίσμα με τις πολυθρόνες, που θα μπορούσε να είχε κοστίσει ακόμη και την ζωή της 28χρονης. «Όφειλαν να είχαν περιφράξει το χώρο και να υπήρχε προειδοποιητική ταμπέλα» συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα