Κολώνια λεμόνι: Η εύκολη συνταγή για να τη φτιάξετε στο σπίτι

Το δέρμα μας είναι ένα από τα πιο “εύθραυστα” όργανα του σώματός μας και γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγουμε να το φέρνουμε σε επαφή με βλαβερές και χημικές ουσίες. Το άρωμα βέβαια δε μπορούμε να το αποφύγουμε, γιατί ποιος δε θέλει να μυρίζει όμορφα στις καλοκαιρινές εξόδους και να σφραγίζει την “ταυτότητά” με τη συγκεκριμένη μυρωδιά; Η κολώνια μας είναι ένα από τα χαρακτηριστικά με τα οποία μας θυμούνται οι άλλοι και είναι πολύ ιδιαίτερο να ξεχωρίζεις για το όμορφο άρωμά σου. Καλά τα νέα! Υπάρχει μια συνταγή με την οποία μπορείς να εξασφαλίσεις δροσερό και φυσικό άρωμα λεμόνι το

οποίο παράλληλα θα σέβεται την επιδερμίδα σου αφού θα είναι 100% φυσικό προϊόν. Δες παρακάτω τη συνταγή!

Υλικά

•   150 γραμ. άνθη λεμονιάς ή νεραντζιάς
•   9 – 10 φρέσκα τρυφερά φύλλα
•   450 – 500 γραμ. καθαρό οινόπνευμα ή βότκα
•   1 – 3 μέρη βρασμένο αποσταγμένο νερό, ανά 1 μέρος οινόπνευμα
•   1 βάζο χωρητικότητας 750 γρ.

Εκτέλεση

-Βάζουμε τα λουλούδια με τα φύλλα σ’ ένα μπολ και τα ξεπλένουμε καλά, αλλάζοντας δυο τρεις φορές το νερό.
Τα στραγγίζουμε σ’ ένα τρυπητό και τ’ απλώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, για να στεγνώσουν τελείως.

-Βάζουμε σε καλά πλυμένο βάζο τα λουλούδια με τα φύλλα (θα πρέπει να το γεμίζουν) και ρίχνουμε τόσο οινόπνευμα, που να γεμίσει το βάζο.
Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για μια εβδομάδα και έπειτα σουρώνουμε την κολώνια και αντικαταστούμε τα άνθη με ίση ποσότητα φρέσκα.

-Τ’ αφήνουμε κι αυτά για μια εβδομάδα να εκχυλιστούν, κι έπειτα σουρώνουμε την κολώνια. Στη συνέχεια, την περνάμε από φίλτρο του καφέ για να καθαρίσει τελείως.

-Βράζουμε όση ποσότητα αποσταγμένου νερού θέλουμε, (ίση ποσότητα νερού με το οινόπνευμα θα μας δώσει κολώνια 47° βαθμών, διπλάσια ποσότητα 32° και τριπλάσια περίπου 24°), το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το ρίχνουμε στην κολώνια. Ανακατεύουμε και μετά από δυο μέρες η κολώνια μας είναι έτοιμη.

Τιπς

-Αν χρησιμοποιήσουμε βότκα που περιέχει 40° αλκοόλ, την αφήνουμε όπως είναι, ή ρίχνουμε νερό, σε αναλογία 1 μέρος βότκα προς 0,25 νερό, οπότε η κολώνια που θα προκύψει, θα είναι περίπου 32° βαθμών.

-Αν θέλουμε την κολώνια με πιο έντονο άρωμα, μπορούμε μαζί με τα λουλούδια και τα φύλλα, να βάλουμε και τη φλούδα (μόνο το κίτρινο μέρος) από μισό λεμόνι, ή να προσθέσουμε στο τέλος και 10 – 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι.

–Κάθε φορά που δοκιμάζουμε ένα νέο άρωμα, είναι καλύτερα να ελέγχουμε για τυχόν αλλεργική αντίδραση, βάζοντας πρώτα μια σταγόνα μέσα στην παλάμη μας. Αφού περιμένουμε μισή ώρα και δεν υπάρξει πρόβλημα, βάζουμε άλλη μια σταγόνα στην απ’ έξω μεριά του χεριού, που είναι πιο ευαίσθητο μέρος, περιμένουμε για ακόμη μισή ώρα και τότε είμαστε σίγουρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα