Πώς να καθαρίσω το ξύλινο πάτωμα: Κάντε το να λάμπει με υλικά από το σπίτι

Τα ξύλινα πατώματα στο σπίτι δίνουν άλλη χάρη σε οποιαδήποτε εποχή. Το χειμώνα προσφέρουν ζεστασιά και δημιουργούν ένα πολύ ιδανικό κλίμα για την εποχή, ενώ το καλοκαίρι είναι ό, τι πρέπει για να μπορούμε να κυκλοφορούμε ξυπόλυτοι μέσα στο σπίτι. Ο καθαρισμός τους μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, αλλά αν είστε τελειομανείς ή αν θέλετε να το κάνετε επαγγελματικά υπάρχει τρόπος και μάλιστα πολύ εύκολος. Καλή είναι και η σφουγγαρίστρα αλλά ποτέ δε θα γυαλίζει σαν καινούριο με τον κλασικό τρόπο καθαρισμού πατώματος!

Δείτε παρακάτω πώς να κάνετε το ξύλινο πάτωμά σας ν αστράφτει σαν καινούριο με σπιτικά υλικά!

Σκουπίστε

Το πρώτο βήμα στην καθαριότητα των ξύλινων πατωμάτων είναι το σκούπισμα. Σκουπίστε κανονικά με την ηλεκτρική σας σκούπα το πάτωμά σας για να απαλλαγείτε από σκόνες και ό, τι περιττό υπάρχει εκεί ώστε να διευκολύνετε τον καθαρισμό στα επόμενα βήματα.

Γυαλίστε με την ειδική σκούπα

Πάντα προτείνονται οικονομικές λύσεις, ωστόσο μια αγορά σαν και αυτή θα σας “λύσει” τα χέρια και θα σας συντροφεύει στο καθάρισμα εις αεί. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές σκούπες για ξύλινες επιφάνειες στις οποίες προσαρμόζονται ειδικά απορρυπαντικά που κάνουν το ξύλο αλλά και τα πλακάκια να γυαλίζουν.  Αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό απορρυπαντικό για ξύλινες επιφάνειες και να χρησιμοποιήσετε μια στεγνή σφουγγαρίστρα για να το εφαρμόσετε στα πατώματά σας.

Το δικό σας γυαλιστικό

Μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας ένα απλό γυαλιστικό για τα ξύλινα πατώματα. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε 1/4 φλ. ελαιόλαδο, 1/3 φλ. λευκό ξίδι, 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και 5 φλ. ζεστό νερό. Βάλτε λίγη ποσότητα σε ένα στεγνό πανάκι και περάστε με αυτό τα ξύλινα πατώματα.  Όλα είναι έτοιμα και μπορείτε να απολαύσετε το καθαρό και γυαλιστερό πάτωμα του σπιτιού σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα