«Κόκκινη κάρτα» στον Κασιδιάρη, λόγω… τεστοστερόνης

Συνεχή είναι τα έντονα φραστικά επεισόδια που λαμβάνουν χώρα κατά την εξέταση των μαρτύρων στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Αυτή τη φορά, το έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής,

Ηλία Κασιδιάρη, σημειώθηκε στην Προανακριτική επιτροπή στην αρχή της κατάθεσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η συνεδρίαση.

Αφορμή σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη στη διάρκεια των ερωτήσεων του κ. Κασιδιάρη, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο για προνομιακή μεταχείριση του κ. Βενιζέλου.

Ο Κασιδιάρης… αποβλήθηκε

Το επεισόδιο έγινε αφορμή ώστε ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης να αποβάλει από τη συνεδρίαση τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης – που είχε αποχωρήσει από την αίθουσα της συνεδρίασης και ξαναεπέστρεψε – μίλησε απαξιωτικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τον «γελοίο και χοντρό», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος τον απέβαλε από την αίθουσα.

«Είναι θέμα… ενδοκρινολογικό»

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος που βγήκε έξω από την αίθουσα για να πιει έναν καφέ μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα σχολίασε χαριτολογώντας: «Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης, είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο».

Η κατάθεση Βενιζέλου

Το σημείο στο οποίο εστιάζεται το ενδιαφέρον είναι το πότε ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια που ήταν υπουργός Οικονομικών, παρέλαβε το αντίγραφο της λίστας, από τον πρώην γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι το παρέλαβε στις αρχές Αυγούστου του 2011, ωστόσο από την πλευρά του κ. Διώτη, ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει με την ημερομηνία αυτή, στην τελευταία του κατάθεση στην Προανακριτική, ανέφερε ότι του το παρέδωσε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2011.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ανάμεσα στα άλλα διαπιστώνει άνοιγμα τριών αρχείων από το user v, στις 10 η ώρα το βράδυ της 8ης Ιουλίου του 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα