Κοινωνικός Τουρισμός 2021 – αιτήσεις: Ξεκίνησε η υποβολή για τις επιταγές του ΟΑΕΔ

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, ξεκίνησε την

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, στις 15:00. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Πέμπτη, 17 Ιουνίου στις 23:59. Και φέτος επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, για πρώτη φορά, με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη επιχειρήσεων και αύξηση στη διαθεσιμότητα των δωματίων, κατά την «αιχμή» της τουριστικής σεζόν.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν χρήση της επιδότησης σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ, από 1η Αυγούστου 2012, έως 31 Ιουλίου 2022. Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή ενώ, ειδικά για τα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και το Νομό Έβρου αυτή φτάνει τα 10 βράδια, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

1. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που κατά το 2020:

-Πραγματοποίησαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e – ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας
-Έλαβαν 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
-Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών
-Συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω
-Είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων.

Ωφελούμενοι είναι:

-Τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των 5 ετών και έως 18 ετών
-Παιδιά 18 ετών και άνω ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας με οποιαδήποτε αναπηρία 67% και άνω
-Σύζυγοι των δικαιούχων έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών

2. Μπορεί να συμμετάσχει κανείς δύο συνεχόμενες χρονιές;

Όχι, διότι: ο δικαιούχος δεν πρέπει να έχει λάβει voucher κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα .Δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα. Επίσης οι κάτοχοι περσινών voucher του ΟΑΕΔ μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν αυστηρά έως 31 Ιουλίου. Παράταση δε θα δοθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα