Κογκρέσο σε ΔΝΤ: «Αφήστε την Ελλάδα. Δεν μάθατε τίποτα από τα λάθη σας.»
Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.
Αυστηρό μήνυμα προς το ΔΝΤ να μην συμμετάσχει σε ένα τρίτο ελληνικό πρόγραμμα έστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος Αντι Μπαρ, κατά την διάρκεια ακρόασης με θέμα «τα διδάγματα από τις διασώσεις του ΔΝΤ στην Ελλάδα».
Σε πολύ έντονο ύφος, είπε ότι τα δυο προηγούμενα
«Το ΔΝΤ αρέσκεται να λέει ότι ο ρόλος του στις χώρες που αναλαμβάνει δράση είναι καταλυτικός, όμως στην περίπτωση της Ελλάδος δεν πέτυχε απολύτως τίποτα».
«Όλοι γνωρίζουν πως σε περίπτωση χρηματοδοτικής συμμετοχής θα μιλάμε για ένα συμβολικό ποσό. Αλλά αυτό ενέχει τον κίνδυνο το ΔΝΤ να μετατραπεί σε έναν συμβολικό οργανισμό.»
Όπως τόνισε, μια πιθανή συμμετοχή του ΔΝΤ, με δεδομένη την κατάσταση στην Ελλάδα, είναι τουλάχιστον σοκαριστική.
«Σε περίπτωση που το κάνουν τελικά, θα είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για το γεγονός ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των αποφάσεων τους θα γίνει εξονυχιστικός».
«Θα αποδείξουν οτι δεν έχουν μάθει από τα λάθη τους, ότι η διαδικασία λήψης των αποφάσεων τους είναι σφόδρα πολιτικοποιημένη και ότι ο ρόλος τους αμφισβειτείται.»
Ο κ Μπαρμ, που έδειξε να έχει ασχοληθεί με την ελληνική πραγματικότητα, είπε οτι κανείς δεν προσποείται οτι οι Ευρωπαίοι έχουν ανάγκη τα χρήματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα διότι υπάρχει ο ΕΣΜ, «αυτό που κάνουν είναι οτι χρησιμοποιούν το ΔΝΤ για να προστατεύσουν τους πολιτικούς τους ενόψει των εκλογών στην Ευρώπη».
«Η εισπραξιμότητα των φόρων παραμένει χαμηλά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες, μεγάλες ενώ η δίωξη του κ Αντρεά Γεωργίου για πολλούς θεωρείται πολιτικό κυνήγι μαγισσών».
Κάποια στιγμή έδειξε δημοσίευμα με φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα υπενθυμίζοντας ότι και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει πολλές φορές έχει απαξιώσει το ΔΝΤ.
Το άρθρο Κογκρέσο σε ΔΝΤ: «Αφήστε την Ελλάδα. Δεν μάθατε τίποτα από τα λάθη σας.» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο Ντάνος σάρωσε απέναντι στους Τούρκους του Survivor
- Σπαλιάρας, Κοκκινάκης, Μπο και Αγγελόπουλος στη δεύτερη μάχη με τους Τούρκους
- Το ατύχημα της Χατζηβασιλείου: Τι θα γίνει με τα γυρίσματα του Πάμε Πακέτο
- Survivor: Άναψαν τα αίματα μετά την ήττα της ελληνικής ομάδας από τους Τούρκους
- Σήμερα το πρωί η απόφαση της ΠΝΟ για την απεργία
- Σάκης Ρουβάς - Κάτια Ζυγούλη: Χαλαρώνουν στον εξωτικό Άγιο Δομίνικο
- Υδροχόος (19/05/2017)
- ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΑΣΦ. ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2018
- Τι έγινε με την Τασία
- ΗΠΑ: «Κούρεμα» και όχι ελάφρυνση του χρέους θέλουν οι Ρεπουμπλικάνοι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press

- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Κογκρέσο σε ΔΝΤ: «Αφήστε την Ελλάδα. Δεν μάθατε τίποτα από τα λάθη σας.»
- Πατέρας και γιος κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Αρχίζει ο Γολγοθάς των Ελλήνων: Τι αλλαγές φέρνει το 4ο μνημόνιο
- Φωτο- ντοκουμέντο: «Πίσω» η ομιλία Γεννηματά για να προλάβει ο Τσίπρας πριν το Survivor!
- Κόλαση έξω από τη Βουλή: Μολότοφ, φωτοβολίδες και βαριοπούλες- Δείτε LIVE
- Ερντογάν: «Η ΕΕ μας έχει στο περίμενε και την Ελλάδα με τόσο χρέος στα ώπα- ώπα»
- Όλη η χώρα στους δρόμους λίγο πριν «γονατίσει» από το μνημόνιο (pics)
- Παρίσταναν τους τεχνικούς ή τους υπαλλήλους της ΔΕΗ!
- Μητσοτάκης: «Είστε εφιάλτης. Κ. Τσίπρα, παραιτηθείτε»!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα: Κοινή η γενετική κληρονομιά Ιταλίας - Ελλάδας
- Απίστευτη ατάκα Τσακαλώτου για Survivor: «Δε μας βλέπει κανείς…» – Βόμβα για capital controls
- Πάντα τολμηρή η Olivia Berzinc
- Yποψηφιότητα για βουλευτής βάζει τώρα η Λεπέν
- Αναστασιάδης: Δεν γίνεται να συνεχιστεί η τακτική του να μην αγγίζεται το θέμα του εδαφικού
- Και το νοσοκομείο Χανίων στόχος των χάκερ. Πώς το εθνικό CERT απέτρεψε τα χειρότερα
- Στις κάλπες οι Ιρανοί για την ανάδειξη του νέου προέδρου
- Δεν τον προλαβαίνουμε!
- FAZ: Πλεονέκτημα Τσίπρα ότι δεν έχει αντιπολίτευση με το όνομα Τσίπρας