«Κλυδωνίζεται» η συγκυβέρνηση από τις διαφοροποιήσεις βουλευτών

Ισχυροί τριγμοί στην συγκυβέρνηση προκαλούν οι ανοιχτές και οι… έμμεσες διαφωνίες βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την έγκριση της συμφωνίας, που προτείνεται από την ελληνική πλευρά στους Θεσμούς.

Ήδη, ο μέχρι πρότινος «τσάρος» της Οικονομίας, ο Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε πως δεν θα παραστεί στην ψηφοφορία λόγω… οικογενειακών υποχρεώσεων, ενώ εθεάθη στην Αίγινα!

Την ίδια στιγμή, οι κ.κ. Λαπαβίτσας,

Λεωτσάκος και Πετράκος υπογράφουν κείμενο, μαζί με άλλα 3 μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας επιστροφή στη δραχμή και διακοπή της αποπληρωμής του χρέους. Ο ίδιος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε «θα δείτε το βράδυ» όταν ερωτήθηκε τι στάση θα κρατήσει.

Και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή φαίνεται να διαφοροποιείται εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή, λέγοντας πως θα καταψηφίσει, κάτι που φαίνεται, εάν κρίνει κανείς από τους «χρησμούς» που έκανε: «Όπως είπε ο Γερός του Μοριά, δεν συλλογιστήκαμε ποτέ πόσοι είμαστε. Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν τόλμη, δεν ξέρω αν θα δείξετε και εσείς».

Παράλληλα, τέσσερις βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαφοροποιήθηκαν στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ως προς την υποστήριξη των προτάσεων της κυβέρνησης προς τους δανειστές. Οι βουλευτές αυτοί είναι οι κυρία Ξουλίδου και οι κ.κ. Χαϊκάλης, Μαυραγάνης και Κάτανας.

Σημειωτέον, πως η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει 149 βουλευτές και των ΑΝΕΛ 13, με την κυβερνητική πλειοψηφία και των δύο κομμάτων να φθάνει αθροιστικά στους 162. Αυτό σημαίνει ότι για την διαφύλαξη της δεδηλωμένης δεν πρέπει να υπάρξουν περισσότερες από 12 διαρροές και από τα δύο κόμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα