Τέλος οι «τζάμπα» μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το Σαββατοκύριακο

Καταργούνται οι δωρεάν μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που ίσχυε από την προηγούμενη Δευτέρα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, κάτι που σημαίνει πως το επιβατικό κοινό θα πρέπει να προμηθευτεί κανονικά εισιτήριο για να μετακινηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε

σήμερα Παρασκευή ότι «το μέτρο των δωρεάν μετακινήσεων, που λήγει απόψε τα μεσάνυχτα, θα επανέλθει σε ισχύ κατά τις εργάσιμες μέρες Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Ιουλίου 2015».

Οι μετακινήσεις κατά το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 (ημέρες μη εργάσιμες), σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, θα γίνονται κανονικά «με την ισχύουσα πολιτική κομίστρων των συγκοινωνιακών φορέων, για χρήστες εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών».

Σημειώνεται, ότι το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, αφορά τους συγκοινωνιακούς φορείς ΟΑΣΑ, ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ).

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου προβλέπεται από το νόμο 4331/2015, ενώ η νέα παράτασή του τίθεται σε εφαρμογή με σχετική υπουργική απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα