Κλοπή smart: Χειροπέδες σε μέλη της σπείρας

Εντόπιζαν σε συνοικίες της Νότιας Αττικής σταθμευμένα smart και νυχτερινές ώρες ή ξημερώματα, με ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό, τα παραβίαζαν και αφαιρούσαν διάφορα εξαρτήματα, ιδιαίτερα τιμόνια, εξατμίσεις, στροφόμετρα και άλλα αξεσουάρ. Οι καταγγελίες στην Αστυνομία από σοκαρισμένους ιδιοκτήτες των «έξυπνων» αυτοκινήτων πόλης, οι οποίοι τα αντίκριζαν χωρίς… τιμόνι, διαδέχονταν η μία την άλλη.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Ήταν εμφανές ότι δρούσε οργανωμένα και μεθοδικά ομάδα διαρρηκτών που έδειχνε προτίμηση στη συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων.

Έτσι, αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ανέλαβαν να μπουν στα ίχνη τους και να σταματήσουν τη δράση τους. Εν τέλει, συνελήφθησαν πρωινές ώρες,  στον Άλιμο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, δύο άτομα, μέλη, κατά την Αστυνομία, της εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε τις κλοπές εξαρτημάτων αυτοκινήτων. Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Ηλιούπολη

«Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα», αναφέρει η Αστυνομία «οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, εγκληματική ομάδα, που προέβαινε στην κλοπή εξαρτημάτων από σταθμευμένα οχήματα, συγκεκριμένης μάρκας, σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής (Άλιμος, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Ηλιούπολη)».

Στη συνέχεια αναλύεται ο τρόπος δράσης των εμπλεκομένων: «Ως προς τον τρόπο δράσης», συνεχίζει η ανακοίνωση, «τα μέλη της συμμορίας κινούνταν συνήθως βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες προς αναζήτηση οχημάτων σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής. Αφού τα εντόπιζαν, με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού προέβαιναν στη διάρρηξή τους και στην αφαίρεση από το εσωτερικό τους οργάνων και εξαρτημάτων».

Εξιχνίαση 22 περιπτώσεων

Από τη μέχρι τώρα έρευνα της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν είκοσι δύο  περιπτώσεις κλοπών εξαρτημάτων αυτοκινήτων. Προσθέτει η Αστυνομία ότι στο πλαίσιο ερευνών στις κατοικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος εξαρτημάτων – ανταλλακτικών οχημάτων και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι πανομοιότυπη  υπόθεση είχε απασχολήσει και πάλι τις Αρχές στα νότια Προάστια, το 2019. Και πάλι είχαν συλληφθεί δύο άτομα τα οποία κατηγορήθηκαν ότι αφαιρούσαν εξαρτήματα από αυτοκίνητα ίδιας μάρκας.

Και πάλι εξαρτήματα

Οι δυο κατηγορούμενοι, τότε,  μαζί με συνεργούς τους, είχαν συστήσει σπείρα,  που αφαιρούσε συστηματικά εξαρτήματα από σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν σε τρίτους. Όπως διαπιστώθηκε και τότε διέθεταν κατάλληλη τεχνογνωσία και ειδικά εργαλεία για την παραβίαση των αυτοκινήτων και την απενεργοποίηση συστημάτων immobilizer.

Keywords
Τυχαία Θέματα