Κλοπές-σκασμένο λάστιχο: Άρπαξαν μέσα από ΙΧ σακίδιο με 15.000 ευρώ

Τον είχαν δει να βγαίνει από την Τράπεζα, είχαν διαπιστώσει νωρίτερα ότι είχε κάνει ανάληψη σεβαστού ποσού για τις ανάγκες της εταιρίας στην οποία εργάζεται και απλά ολοκλήρωσαν την «επιχείρηση σκασμένο λάστιχο» με τελικό στόχο, το ποσό της ανάληψης. Ο άτυχος υπάλληλος, διαπίστωσε σοκαρισμένος και απελπισμένος ότι, όση ώρα εκείνος άλλαζε το σκασμένο με τη ρεζέρβα, εκείνοι που τον είχαν «ενημερώσει» με κάθε ευγένεια για τη ζημιά, είχα αρπάξει

την τσάντα με τα 15.000 ευρώ που μόλις είχε πάρει από το τραπεζικό κατάστημα. Συνέβη στην Ξάνθη από δίδυμο κακοποιών, που εμφανίστηκε μπροστά στον οδηγό, αλλά σίγουρα και με άλλον συνεργό, ο οποίος, κατά πάσα βεβαιότητα, μέσα στην τράπεζα είχε παρατηρήσει, προσποιούμενος τον πελάτη την πράξη της ανάληψης και είχε ενημερώσει τεχνηέντως τους συνεργούς του, να σκάσουν το λάστιχο του θύματος!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Έτσι, όπως προαναφέρθηκε, ενώ ο οδηγός είχε πέσει κάτω από το αυτοκίνητο, ο ένας δράστης πλησίασε αθέατος και άρπαξε από το εσωτερικό του οχήματος το σακίδιο με τα χρήματα. Αμέσως μετά, τράπηκε σε φυγή. Ο υπάλληλος, που κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα παγίδας, επιχείρησε να καταδιώξει τον δράστη που τον έβλεπε να τρέχει με το σακίδιο στα χέρια. Όμως, ο συνεργός του, παριστάνοντας τον άνθρωπο που ήθελε να βοηθήσει το θύμα, με προσχεδιασμένες κινήσεις του έκλεινε με το σώμα του μέσα στην ταραχή τον δρόμο, καθυστερώντας τον προκειμένου να εξαφανιστεί ο συνεργός του. Στη συνέχεια, ο ακινητοποιημένος οδηγός είδε και τον δεύτερο να διαφεύγει και, μη έχοντας τι άλλο να κάνει, τηλεφώνησε στην αστυνομία, που του ψάχνει. Όπως λένε αστυνομικοί, που έχουν ασχοληθεί με τις συμμορίες του «σκασμένου λάστιχου», συνήθως αποτελούνται από τρία έως πέντε άτομα.

Ενέδρα κοντά σε τράπεζες

Στήνουν καρτέρι σε άτομα που βγαίνουν από τράπεζες, τρυπούν το λάστιχο του αυτοκινήτου κι ενώ ο οδηγός ασχολείται με αυτό, κάποιος από τη συμμορία αρπάζει τον χαρτοφύλακα με τα χρήματα. Οι δράστες, συμπληρώνουν οι ίδιοι αστυνομικοί, στοχεύουν μόνο στο «ζεστό χρήμα» της ανάληψης.

Στη Θεσσαλονίκη, προ καιρού, θύμα ίδιας συμμορίας έπεσε και ένας 52χρονος υπάλληλος εταιρείας αυτοκινήτων, από τον οποίο αφαίρεσαν χαρτοφύλακα με 50.000 ευρώ που μόλις είχε παραλάβει από τράπεζα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Ποιος είναι ο συνηθέστερος τρόπος δράσης, εξηγούν οι ίδιοι αστυνομικοί:

Και γυναίκα…

«Ένας από τους δράστες (μπορεί και γυναίκα) μπαίνει στην τράπεζα προσποιούμενος τον πελάτη. Επιλέγει το θύμα, ανάλογα με το ποσό, που παίρνει από το ταμείο, προτιμώντας κάποιον που δεν συνοδεύεται. Βγαίνοντας, κάνει νόημα στους συνεργούς του, που έχουν επισημάνει το αυτοκίνητο του θύματος και τρυπούν το λάστιχο κοντά στη ζάντα για να χάσει σταδιακά τον αέρα.  Καθ’ οδόν ένας από αυτούς, ως συνεπιβάτης Ι. Χ. ή μοτοσικλέτας, πλησιάζει, δήθεν τυχαία και κάνει νόημα στο θύμα ότι «έχει λάστιχο». Ο οδηγός κατεβαίνει, ασχολείται με αυτό και το αρπακτικό της συμμορίας αξιοποιεί την ευκαιρία…

Keywords
Τυχαία Θέματα